Skip to main content

Underbara Österrike

Följ med på en fantastisk resa till underbara 
Österrike! Vi bor 5 nätter på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm www.gungau.at (obs! fria drycker till middagarna) och gör trevliga utflykter till bland annat Grossglockner och Salzburg med Örnästet. Här finns även stora möjligheter till vandring i de vackra omgivningarna! Under resan får vi dessutom uppleva den traditionella ”Bondens Marknad” med parader, musik, dans, marknadsstånd och fest i hela byn! 
I resans pris ingår dessutom Saalbach-Hinterglemm Joker Card där fria åkturer med kabinliftar ingår och fina rabatter på olika aktivieter!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp i Danmark för förmiddagskaffe (kaffe och ost- och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Färjan över till Puttgarden tar ca. 45 min. Lunchstopp (pris ca 20 Euro inkl. dryck) utanför Hamburg, därefter går resan vidare över Lüneburger Heide och vi passerar bl.a. förbi Hannover, innan vi checkar in för natten på utmärkta Hotel Wyndham Garden i Kassel. Middag.

 • Dag 2

  Vår resa söderut fortsätter förbi Würzburg, Nürnberg och München. Lunchstopp utmed resvägen. På eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike och färdas på vackra vägar fram till Saalbach/Hinterglemm. Incheckning på familjära Hotel Gungau i Hinterglemm för 5 nätter! www.gungau.at
  Middag OBS. Vin, öl o vatten ingår till middagen varje kväll.

 • Dag 3

  Lugn morgon med god frukost och ledig förmiddag.
  Vid lunchtid arrangeras en halvdagsutflykt inkl. lunch och dryck samt möjlighet till en lättare vandring. Pris: 40 euro.

 • Dag 4

  Utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg och Hitlers Örnnäste arrangeras. Vi börjar med att besöka Salzburg. Stadens ”gamla stan” är med på Unescos världsarvslista och här tillbringar vi några timmar. Kanske ett besök på Mozarts födelsehus lockar? Efter lunch på egen hand åker vi med bussen till Berchtesgaden för att med specialbussar och hiss ta oss upp till Hitlers Örnnäste med fantastisk utsikt vid klart väder. Pris för utflykten: 100 euro, beställes vid bokning av resa. På eftermiddagen återvänder vi till vårt fina hotell för att njuta av ännu en god middag inkl. fri öl, vin och vatten.

 • Dag 5

  Frukost. Idag beger vi oss med bussen upp på Österrikes högsta berg, Grossglockner. Fantastiska vyer och vi avnjuter en härlig picknick med lokala delikatesser. Pris för picknicken beroende på vad som dukas upp på bordet. OBS. Utflykten ingår i resans pris men ej picknicken.

 • Dag 6

  Idag är det stora festligheter i byn - Bondens Marknad med musikunderhållning, mat-och öltält, marknadsstånd, parader och mycket mer. OBS. Att Joker Card med fria åkturer med lift, kabinbanor och lokalbussar ingår hela veckan. Middag.

 • Dag 7

  Frukost och utcheckning. Tyvärr måste vi säga Auf Widersehen till Hotel Gungau och packa in i bussen för hemresa. Under vår resa norrut gör vi lämpliga stopp utmed resvägen för mat och kaffe. Framme i Dessau checkar vi in på utmärkta Radisson Blu Fürst Leopold Hotel för övernattning och middag.

 • Dag 8

  Stor tysk frukostbuffé, därefter sätter vi oss bekvämt i bussen för att åka vidare norrut förbi bland annat Berlin. Färjan till danska Gedser avgår på eftermiddagen. Överfarten tar ca 1 tim och 55 min och ombord finns möjlighet att äta en god buffé, pris 300 sv. kr. (OBS beställes vid bokning av resa). Milen genom Danmark går snabbt och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en underbar resa till härliga Österrike!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Borrby Kiosken 05:00
Skillinge Torget 05:10
Simrishamn Godsmagasinet 05:25
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 05:30
Gärsnäs Järnvägsstationen 05:45
Lunnarp Svenska Foder 06:00
Tomelilla Järnvägsstationen 06:05
Ystad Industrigatan, vid f.d. militärparkeringen 06:30
Skurup E65-rasten 06:55
Svedala Svedala, Circle K 07:10
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 07:25

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Middagsbuffé hemresa Vi åker färja mellan Rostock och Gedser, ombord finns det möjlighet att äta en god middagsbuffé. Detta beställes vid bokning av resa.
  Pris: 300:-
 • Utflykt till Salzburg och Hitlers Örnnäste Utflykt till Mozarts födelsestad Salzburg och Hitlers Örnnäste arrangeras. Vi börjar med att besöka Salzburg. Stadens ”gamla stan” är med på Unescos världsarvslista och här tillbringar vi några timmar. Kanske ett besök på Mozarts födelsehus lockar? Efter lunch på egen hand åker vi med bussen till Berchtesgaden för att med specialbussar och hiss ta oss upp till Hitlers Örnnäste med fantastisk utsikt vid klart väder. Pris för utflykten: 100 euro, beställes vid bokning av resa. Betalning sker på bussen.
  Pris: 0:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 600:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/8BussUnderbara Österrike611 295:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup