Skip to main content

Amalfikusten med Capri & Pompeji

Amalfikusten på Sorrentohalvön i Italien kallas den gudomliga kusten med pittoreska byar klängande längs bergssidorna mellan citrus- och rosenlundar. Vi bor i den lilla, mysiga turistorten Sant´Agata sui due Golfi. Härifrån gör vi utflykter till den mytomspunna paradisön Capri och staden Pompeji som begravdes under vulkanaska för nära 2000 år sedan och som visade sig vara otroligt välbevarad när den började grävas fram på 1700-talet. Vi har även en hel dag i Sorrento då vi kan strosa i de smala gränderna, shoppa i de mysiga butikerna eller bada i det turkosblåa havet! Det blir även lediga dagar då vi kan njuta av sol & bad på hotellet. Självklart har vi egen reseledare med under hela resan!

OBS! Anmälningsavgiften är 2000:-/person (del av priset) och betalas 10 dagar efter bokning. Resterande senast 60 dagar före avresa.

Bra att veta: 
Giltigt pass krävs.
Bagagevikt flyg: 1 incheckat bagage på max 23 kg + handbagage på max 10 kg. 
Glöm inte badkläder och badskor. Passkopior ska skickas till oss senast 2 månader före avresa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup där vi tar Norwegian flyg kl 07.05. Framme i Rom kl 08.40 väntar bussen som tar oss längs den italienska kusten söderut, förbi Neapel till den lilla charmiga turistorten Sant´Agata sui due Golfi. Incheckning på 4-stjärniga Hotel Sant´Agata för 7 nätter med halvpension, www.hotelsantagata.com.

 • Dag 2

  Vi börjar dagen med att åka buss till Sorrento, den populära turistorten vid havet. Sorrento har länge varit ett älskat resmål med sina vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala, mysiga gränder. Här stiger vi rakt in i ”la dolce vita” - det ljuva livet! Dagen är fri för egna strövtåg; shopping, sightseeing eller sol och bad - valet är ert. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

 • Dag 3

  Den mytomspunna paradisön Capri är på vårt schema idag. Vår guide möter upp på hotellet och vi tar oss till Sorrento där färjan till Capri avgår. Överfarten tar ca 1 timme. Framme på Capri åker vi i minibussar runt på denna fantastiska ö och besöker bland annat staden Capri. På öns västra sida, i Anacapri, gör vi ett besök på Villa San Michele. Den svenske doktorn och författaren Axel Munthe byggde denna enastående vita villan på 1890-talet. Villan ståtar på en brant klippvägg och har en utsikt som får oss att tappa andan! I den prunkande trädgården finns bland annat en vacker cypressallé. De som önskar, kan boka till en båttur runt Capri. På eftermiddagen åker vi med färjan tillbaka till fastlandet och återvänder till vårt hotell. Middag.

 • Dag 4

  Hela dagen är fri för sol och bad vid det fina poolområdet på hotellet. Det finns även lite affärer och restauranger i byn.
  Middag.

 • Dag 5

  Idag gör vi en utflykt längs den fantastiska Amalfikusten. Vi åker på slingriga vägar och passerar den ena pittoreska staden efter den andra samtidigt som vi njuter av hänförande utsikter! Här finns inga långa sandstränder men små vikar med azurblått vatten och ut över havet kan vi skymta vulkanen Vesuvius. Under dagen gör vi stopp i Amalfi. Vår duktiga lokalguide är med oss hela dagen och på eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

 • Dag 6

  Hela dagen är fri för sol, bad och egna upptäcktsfärder!
  OBS. Kom ihåg badskor. Det går lokalbussar från Sant´Agata sui due Golfi till stränderna i Positano och Amalfi om man vill bada i havet och även till Praiano och Caonca dei Marini om man vill uppleva någon annan turistort. Middag.

 • Dag 7

  Idag gör vi en utflykt till det otroliga Pompeji där tiden stått stilla i nära 2000 år. Lokalguide och whispers ingår på vår rundvandring. När Vesuvius fick ett hastigt vulkanutbrott år 79 e.Kr begravdes hela staden under aska. Det gick så snabbt att de flesta inte hann undan utan begravdes levande. 1748 började man gräva ut staden och i asklagren hittade man tomma utrymmen som lämnats kvar av döda kroppar. Man injicerade gips i dessa utrymmen och kunde perfekt återskapa formerna av Vesuvius offer. De flesta byggnaderna är otroligt välbevarade och under rundvandringen känns det som vi förflyttas bakåt 2000 år i tiden. Efter detta mycket intressanta besök åker vi vidare till en vingård där vi avnjuter en god lunch och vinprovning. Mot kvällen återvänder vi till Sant´Agata sui due Golfi och vårt hotell. Middag.

 • Dag 8

  Frukost och utcheckning. Vi har hela förmiddagen fritt för egna aktiviteter. Vi äter gemensam lunch på hotellet, detta ingår i resans pris. Vi lastar in i bussen kl 14.00 för att ta oss till flygplatsen i Rom. Norwegian flyg avgår kl 21.25 och när vi landar på Kastrup kl 23.55 väntar vår buss på oss. Via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en minnesrik och avkopplande resa till en av Italiens vackraste platser, Amalfikusten!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 02:30
Borrby Kiosken 02:35
Skillinge Torget 02:45
Simrishamn Godsmagasinet 03:00
Gärsnäs Järnvägsstationen 03:15
Smedstorp korset 03:25
Tomelilla Järnvägsstationen 03:35
Ystad Industrigatan, vid f.d. militärparkeringen 03:55
Skurup E65-rasten 04:15
Svedala Svedala, Circle K 04:30
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 04:50

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Båttur runt Capri
  Båttur runt Capri
  Pris: 0:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 2 800:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/8KastrupAmalfikusten med Capri & PompejiMer än 818 595:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup