Skip to main content

Tre Alpländer

En härlig 8-dagarsresa till Österrike, Schweiz, Italien och givetvis Tyskland. Dessutom blir det en dagsutflykt till ”lilleputtlandet” Liechtenstein och vinprovning i huvudstaden Vaduz. 

Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person
Valuta: Euro, bra att ha kontanter med sig.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett fikastopp i Danmark, då vi erbjuder ost- och skinksnittar och Hagestadkaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Färjeöverfarten till Rostock tar knappt 2 timmar och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé inkl. dryck (pris 300 kr, OBS beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Tyskland och mot kvällen kommer vi fram till vårt fina övernattningshotell Radisson BluHotel, Halle-Merseburg. Middag.

 • Dag 2

  Dagen börjar med en stor och rejäl frukostbuffé, innan färden går vidare genom Thüringen, Bayern och in i Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch och på sena eftermiddagen checkar vi in på Hotel Gasthof Löwen i Feldkirch. Middag.

 • Dag 3

  Idag beger vi oss till grannlandet Schweiz för ett besök på Schaukäserei Appenzeller i Stein. Efter rundvisningen får vi provsmaka 5 sorters ostar.
  Vi fortsätter sedan till staden Vaduz i Liechtenstein. Lunch på egen hand, innan vi besöker Hofkellerei des Fürsten von Liechtenstein. Här provar vi 3 sorters vin. Middag.

 • Dag 4

  Vi gör en halvdagsutflykt till Lindau - Bodensjöns pärla!
  Middag på hotellet.

 • Dag 5

  Efter en tidig frukost åker vi på nytt över gränsen till Schweiz och i Chur stiger vi ombord på Bernina Express, som tar oss med på en 4 timmars fantastisk tågresa i panoramavagnar över viadukter, förbi glaciärer, genom bergspass och grönskande dalar. Totalt passerar vi genom ca 50 tunnlar och över 200 broar. Som högst är vi på drygt 2200 meters höjd.
  I italienska Tirano kliver vi med mättade sinnen av tåget och tid ges för lunch och shopping, innan vi med vår egen buss återvänder till Österrike och vårt hotell för middag.

 • Dag 6

  Idag väntar en heldagstur till Blomsterön Mainau - Lennart Bernadottes eget paradis med sina stora planteringar, växthus, det tjusiga slottet och alla de ståtliga gamla träden.
  Alltid lika uppskattat besök!
  På kvällen njuter vi av resans sista österrikiska middag.

 • Dag 7

  Vi säger Auf Wiedersehen till Österrike och passerar Ulm för att göra ett förmiddagsstopp i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber. Den fina stadsmuren omger de gotiska katedralerna och en mängd gavelhus lockar till en liten promenad i den trevliga staden. Lunch arrangeras, innan vi åker vidare förbi Würzburg och Kassel fram till Hildesheim och checkar in på Intercityhotel. Middag.

 • Dag 8

  Sista frukostbuffén för denna gång, innan vi packar in i bussen för att ta oss vidare i Niedersachsen. I höjd med Hamburg stannar vi för lunch, innan vi tar oss den sista biten upp till Puttgarden. Vi passerar över de danska öarna och via Öresundsbron är vi åter på svensk mark efter många härliga upplevelser!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 04:55
Borrby Kiosken 05:00
Skillinge Torget 05:10
Simrishamn Godsmagasinet 05:25
Gärsnäs Järnvägsstationen 05:45
Tomelilla Järnvägsstationen 06:05
Ystad Industrigatan vid militärparkeringen 06:30
Skurup E65-rasten 06:55
Svedala Svedala Circle k 07:10
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 07:25

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Lunchbuffé utresa Vi åker färja mellan Gedser och Rostock, ombord finns det möjlighet att äta en god lunchbuffé. Detta beställes vid bokning av resa.
  Pris: 300:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 2 400:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/9BussTre AlpländerMer än 814 595:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup