Skip to main content

Kryssning Lofoten Helgelandskusten

En ny spännande resa med massor av upplevelser! På vägen till Tromsö får vi bla uppleva Höga Kusten, Kiruna och Torneträsk med den dramatiska fjällvärlden. Vår tredagarskryssning med Havila Kystruten från Tromsö till Trondheim är en rogivande resa med ett modernt, milövänligt och tystgående fartyg genom fjordarna. Här njuter vi av Lofoten Helgelandskustens storslagna natur med höga fjäll som ”De sju Systrarna”, Torghatten, vita sandstränder och pittoreska fiskelägen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Efter uppsamling följer vi E4:an, stannar för förmiddagskaffe och fortsätter sedan mot Jönköping. Det blir ett stopp för lunch på egen hand på Dinners i Ödeshög. Mätta och belåtna åker vi vidare norrut på väg 50 och efter att vi passerat genom Närke är vi framme i Västerås för incheckning på Stadshotellet Elite. Middag.

 • Dag 2

  Frukost och utcheckning. Färden fortsätter och vid Gävle dras det i handbromsen för förmiddagskaffe, därefter fortsätter färden genom Hälsingland. Norr om Hudiksvall blir det lunch på egen hand. På eftermiddagen åker vi genom Medelpad och kommer fram till Höga Kusten i Ångermanland. Vi stannar vid Sandöbron där man bl a kan se minnesmärket efter Ådalskravallerna 1931. Vi fortsätter över den pampiga Höga Kusten bron, här blir det ett utmärkt stopp för eftermiddagskaffe. Mot kvällen kommer vi fram till ”björkarnas stad”, Umeå och checkar in på Scandic Plaza. Middag.

 • Dag 3

  Resan går vidare och vi gör ett förmiddagsstopp i Burträsk för att provsmaka den kända Västerbottenosten. Bussen följer Piteälven och stannar vid den mäktiga Storforsen för lunch. Under eftermiddagen tar vi oss sedan genom Jokkmokk, Porjus och Gällivare fram till nya fina Scandic Kiruna. Middag.

 • Dag 4

  Efter en lugn morgon med god frukost besöker vi Kirunas fina träkyrka, som ska flyttas 2025. Vi åker vidare mot Riksgränsen. Det blir ren njutning av otroliga naturupplevelser när vi kör längs Torneträsk till Abisko. Här ges möjlighet att besöka Naturum som visar naturparkens och fjällvärldens växt- och djurliv. Resan fortsätter västerut och vi passerar norska gränsen på vägen mot Narvik. Det blir lunch utmed vägen och vid ankomsten till Tromsö möter vi vår lokalguide som tar oss med på en intressant rundtur i staden.
  På kvällen ingår en 3-rättersmiddag inkl. kaffe på Clarion Hotel The Edge och därefter stiger vi ombord på MS Havila Pollux.
  OBS. Klokt att packa 1 mindre resväska för 3 nätter i hytten.OBS. Vi bor i bekväma utsideshytter (ej våningssängar) och frukost, lunch och middagar ingår.

 • Dag 5

  Efter en skön natt ankommer vi till Harstad. Frukost. Dagens etapp genom Vesterålen och Lofoten är en av resans höjdpunkter. Lofoten är känd för sin storslagna natur med vildmark, branta fjäll och små pittoreska fiskelägen. Om vädret tillåter går vi in i den smala Trollfjorden - fjorden är endast 2 km lång och 100 meter bred. Här finns det stora chanser att vi får se havsörnarna flyga tillsammans med oss. Lunch och middag ingår ombord.
  Hamnar: Finnsnes-Harstad-Risöyhamn-Sortland-
  Stokmarknes-Svolvaer-Stamsund.

 • Dag 6

  Efter frukosten fortsätter vi längs Helgelandskusten och njuter av de vackra vyerna med tusentalsholmar, bördiga jordbruksområden, blomstrande ängar och branta bergsväggar. Under dagen passerar vi bla Polcirkeln och Vegaöarna som finns med på UNESCOs världsarvslista.
  Lunch och middag ingår ombord.
  Hamnar: Bodö-Örnes-Nesna-Sandnessjöen-Brönnöysund-Rörvik.

 • Dag 7

  Sjöfrukost ombord. Vi ankommer tidig morgon till Trondheim, Norges första huvudstad. Här möter vår buss och chaufför oss. Vi gör en liten rundtur i den trevliga staden som grundades av vikingakungen Olav Tryggvason. Naturligtvis besöker vi Nidarosdomen, Skandinaviens största medeltida byggnadsverk, innan vi åker söderut och stannar för lunch på vägen mot vårt sista övernattningshotell Scandic Helsfyr i Oslo. Middag.

 • Dag 8

  Efter en god frukost tar vi oss runt Oslo och följer
  Oslofjorden och E6:an söderut. Vi gör stopp för fika- och lunchstopp utmed vägen och är åter i Skåne på kvällen efter en underbar resa med många upplevelser och minnen i bagaget.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 05:30
Ystad Industrigatan vid militärparkering 06:00
Skurup E65-rasten 06:20
Svedala Circle K 06:40
Malmö Travbanan Jägersro 07:00
Lund Lund Södra Circle K 07:20
Mölletofta Mölletofta rastplats 08:25

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 6 300:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/8BussKryssning Lofoten Helgelandskusten218 995:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup