Skip to main content

Sverige Runt 2024

Fullbokad tidigt varje år!
För åttonde året kör vi denna fantastiska resa och hälsar er hjärtligt välkomna ombord! Glittrande sjöar, storstadsliv, höga fjäll, djupa dalar, vänliga människor, rikt kulturliv, god mat och dryck. Vårt sagolika land har mycket att erbjuda!  Vi upplever bl.a. den magnifika, vilda och vackra naturen, lär oss om samelivet och gör många intressanta besök!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Utresa

  Efter uppsamling följer vi E4:an, stannar för förmiddagskaffe och fortsätter sedan mot Jönköping. Vi stannar för lunch på egen hand på Dinners i Ödeshög. Mätta och belåtna åker vi vidare mot vår praktfulla huvudstad Stockholm och gör en intressant rundtur innan vi checkar in på Scandic Järva krog. Middag.

 • Dag 2: Höga Kusten och Örnsköldsvik

  Frukost och utcheckning. Färden fortsätter norrut genom Uppland och när vi passerat Uppsala kommer vi fram till Gästrikland. Vid Gävle drar vi i handbromsen för förmiddagskaffe, innan vi sedan passerar genom Hälsingland. Norr om Hudiksvall stannar vi för lunch. På eftermiddagen åker vi längs ostkusten genom Medelpad och kommer fram till Höga Kusten i Ångermanland. Vi gör ett stopp vid Sandöbron där man bl a kan se minnesmärket efter Ådalskravallerna 1931. Vi fortsätter över den pampiga Höga Kusten bron, där vi tar eftermiddagskaffe. Mot kvällen kommer vi fram till Örnsköldsvik och checkar in på Scandic Örnsköldsvik. Middag.

 • Dag 3: Ratan, "Bonnstan" och Haparanda

  Vår resa går vidare längs vår vackra ostkust och passerar bland annat ”björkarnas stad” Umeå. I den lilla kustbyn Ratan gör vi ett förmiddagsstopp och åker sedan genom
  Västerbotten och Norrbotten. I Skellefteå äter vi lunch på en trevlig restaurang. Därefter gör vi ett besök i Skellefteås kända kyrkstad ”Bonnstan”, innan vi åker vidare mot Haparanda. Via Kalix kommer fram till Haparanda och checkar in på det anrika Stadshotellet. Middag. Kanske det blir en kvällspromenad in i Finland.

 • Dag 4: Tornedalen, Kukkaloforsen, Icehotel 365 och Kiruna

  Idag får vi uppleva den vackra Tornedalen på vår väg mot Kiruna. Vi gör ett stopp vid den kända Kukkaloforsen för att titta på sikfisket och få en guidad rundtur. Vid Polcirkeln stannar vi för förmiddagskaffe. Framme i Pajala äter vi en god lunch. Färden fortsätter längs Torneälven och vid Suptallen mellan Vittangi och Svappavara tar vi givetvis en sup. På eftermiddagen gör vi även ett stopp vid det nybyggda Icehotel 365, ett ishotell året runt! Obs. tillkommer: Inträde inkl. guidning pris ca 300:-. Mot kvällen kommer vi fram till Kiruna och checkar in på nya Hotell Scandic Kiruna för två nätter. Middag.

 • Dag 5: Naturum i Abisko, Kungsleden och Lapporten

  Dagens utflykt bjuder på otroliga naturupplevelser när vi kör längs Torneträsk till Abisko. Här ges möjlighet att besöka Naturum som visar naturparkens och fjällvärldens växt- och djurliv. De som vill göra en kortare vandring längs Kungsleden stannar kvar i Abisko medan bussen fortsätter till Riksgränsen. Efter fotopaus vid gränsen vänder vi bussen och stannar vid rallarkyrkogården. Bussen hämtar upp de som vandrat på Kungsleden och därefter äter vi vår medhavda picnic (pris efter vad som dukas upp). På återvägen till Kiruna stannar vi för att fotografera den berömda Lapporten. Middag.
  Vid klart väder finns möjlighet att se midnattssolen från hotellet i Kiruna.

 • Dag 6: Lunch i Jokkmokk, samemuséet Ájtte och Storforsen

  Frukost och utcheckning. Vi lämnar ”världens största kommun” och styr bussen söderut. När vi passerat Malmberget och Gällivare kommer vi fram till Jokkmokk och äter lunch på egen hand, innan vi besöker fjäll- och samemuseet Ájtte. Söder om Jokkmokk passerar vi på nytt polcirkeln. Därefter gör vi ett stopp för eftermiddagsfika vid mäktiga Storforsen. Incheckning på fina Hotel Laponia i Arvidsjaur för två nätter. Middag.

 • Dag 7: "Silvervägen", Galtispouda, Silvermuséet och sameviste

  Idag gör vi en utflykt längs ”Silvervägen” till Arjeplog där vi börjar med att åka upp på Galtispouda, varifrån vi har en fantastisk utsikt över sjön Hornavan och fjällen. Därefter besöker vi Silvermuséet, med bland annat en unik samling av samiskt silver. På väg tillbaka till Arvidsjaur gör vi ett stopp i ett sameviste där vi får komma i kontakt med renar och lära oss om samernas kultur och arbete, innan vi återvänder till vårt fina hotell Laponia. Middag.

 • Dag 8: Dorotea och Nattvardsstatyerna

  Utcheckning och frukost. Vi vänder bussen söderut igen och passerar bland annat Avaviken, Sorsele och Storuman, innan vi stannar för förmiddagskaffe. Färden fortsätter förbi Vilhelmina , över Ångermanälven och i Dorotea gör vi ett lunchstopp. Här får vi se de kända Nattvardsstatyerna vid kyrkan. Mätta och belåtna åker vi genom Jämtland, stannar för eftermiddagskaffe och framme i Östersund checkar vi in på Frösö Park Hotel på Frösön. Middag.

 • Dag 9: Zorngården i Mora och Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs

  Vi fortsätter genom Jämtland och Härjedalen till Dalarna. Vid lunchtid kommer vi fram till Mora och börjar med att besöka Zorngården, Anders Zorns hem. Lunch på egen hand. På
  eftermiddagen kör vi till Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs, där vi får se dalahästar och mycket mer. Därefter återvänder vi till Mora och checkar in för övernattning och middag på Hotell Kung Gösta.

 • Dag 10: Olshammarsgården

  Tidig avresa. På resan genom Dalarna passerar vi bland annat Leksand och Borlänge. Sedan njuter vi av Västermanland och Närke, innan vi drar handbromsen för förmiddagskaffe vid Kopparberg i Västergötland. På Olshammarsgården avnjuter vi vår sista lunch tillsammans (Obs ingår i resans pris). Vi hinner även med ett besök i den enormt vackra träkyrkan i Habo, innan vi fortsätter hemåt genom Småland. På kvällen är vi åter i Skåne efter en oförglömlig resa genom vårt vackra land!