Skip to main content

Italienska vinvägar

Succé år efter år !  En fantastisk rundresa till olika vindistrikt i norra Italien! Vi besöker bland annat vingårdar i Bardolino, Tommasi, Asti, Garda och Barolo i Piemonte. Dessutom provar vi choklad och tryffel i Alba. Vi insuper det vackra italienska landskapet och fyller resväskan med fantastiska minnen, vinflaskor och upplevelser!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett fikastopp i Danmark, då vi erbjuder ost- och skinksnittar och Hagestadkaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Färjeöverfarten till Rostock tar knappt 2 timmar och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé inkl. dryck (pris 300 sv. kr, beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Tyskland och mot kvällen kommer vi fram till vårt fina övernattningshotell Radisson BluHotel, Halle-Merseburg. Middag.

 • Dag 2

  Dagen börjar med en stor och rejäl frukostbuffé, innan färden går vidare genom Thüringen, Bayern och in i Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch. På eftermiddagen passerar vi Tyrolens huvudstad, Innsbruck, åker över Europabron och checkarin på trevliga Hotel Krone i Matrei am Brenner. Middag.

 • Dag 3

  Vår resa fortsätter över Brennerpasset in i Italien och redan vid lunchtid kan vi njuta av underbara Gardasjön. Vi börjar med ett besök i Riva del Garda, den största staden vid sjön. Lunch på egen hand och därefter gör vi en härlig bergstur i Dolomiterna med vackra vyer! Vi följer Gardasjön till staden Malcesine. Incheckning på Hotel Majestic Palace. Här bor vi 3 nätter med halvp.

 • Dag 4

  Efter en lugn och skön morgon åker vi vidare längs Gardasjöns östra sida och får njuta av pittoreska byar, vacker grönska och ett glittrande vatten. I Bardolino besöker vi Museo dell´olio de Oliva och går en rundtur genom produktionen som avslutas med en provsmakning av Balsamicovinäger, olivoljor, tapenade m.m. Lunch på egen hand i Bardolino, innan det är dags för vinprovning (4 sorter) på Azienda Agricola Cá Bottura. Eventuella inköp av vinflaskor lastas in i bussen, innan vi åker tillbaka till Malcesine. Resten av dagen är fri för bad och shopping. Middag.

 • Dag 5

  Idag åker vi till Pedemonte, hjärtat i Valpolicella och besöker familjen Tommasis vingård. Odlingarna ligger på vackert, böljande kullar och druvorna som växer här förädlas fram till prestigefyllda viner som Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella Classico med flera. Här får vi en rundvisning, 3 sorters vinprovning och givetvis möjlighet att handla flera flaskor som vi enkelt lastar in i vår buss. Därefter åker vi till staden Garda för lunch på egen hand. På eftermiddagen återvänder vi till Malcesine och vårt Hotel Majestic Palace. Middag.

 • Dag 6

  Efter frukost och utcheckning lämnar vi Venetodistriktet. Vi säger på återseende till Gardasjön och Dolomiterna och styr mot Piemonte, nästa region som är känd för sina goda viner, spektakulära berg och sitt mångfacetterade kök. Landskapet är präglat av böljande kullar och milslånga vinodlingar. I Asti som ligger mitt i Italiens främsta vinregion, stannar vi på vingården Cascina Desderi för rundvisning och vinprovning av fem sorters vin och en härlig lunch därtill. En tur bland medeltida byar och böljande kullar avslutar besöket i Asti. Mot kvällen checkar vi in påfina Hotel Barolo i Barolo för två nätter. Middag.

 • Dag 7

  Idag åker vi till Alba, en stad som är ett absolut måste för alla finsmakare och räknas som hjärtat i Piemonte. Här framställs den finaste vita tryffeln och den bästa chokladen. Det är här som Ferrero Rocher och Nutella kommer från. Alba är också känd som staden med hundra medeltida torn och atmosfären är en upplevelse. Vi inleder med provsmakning av såväl tryffel som choklad på Tartufi & co. Sedan ges det tid att på egen hand bekanta sig med Albas charmfulla centrum och kanske avnjuta en pizza på någon mysig restaurang? Vi åker tillbaka till Barolo för vinprovning inkl ost och grissini på vingården Brezza Giacomo e Figli Barolo. Här får vi uppleva hur det världsberömda Barolovinet tillsammans med aromatisk ost smeker våra smaklökar samtidigt som vi njuter av den vackra miljön. Kan det bli bättre? Middag.

 • Dag 8

  Frukost och utcheckning. Vi åker norrut förbi Milano och får uppleva vackra alpvägar förbi Lugano och Vaduz, innan vi kan ana Bodensjön och kommer sedan in i tyska delstaten Baden-Würtenberg. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch, innan vi på sena eftermiddagen checkar in på centrala Hotel Maritim i Ulm. Floden Donau ger karaktär åt staden som fick sina rättigheter redan år 1165. Under 1400-talet var Ulm en av Europas rikaste städer och detta märks inte minst på världens högsta kyrktorn på 161,5 meter. Sevärt är även det fina gamla torget med rådhuset och dess gastronomiska ur. Middag.

 • Dag 9

  Vi njuter av en stor, härlig tysk frukostbuffé, innan vi lastar in i bussen och fortsätter längs romantiska vägen och gör ett förmiddagsstopp i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber. Den fina stadsmuren omger de gotiska katedralerna och en mängd gavelhus lockar till en liten promenad, innan vi åker vidare upp genom Baden-Würtenberg och in i själva hjärtat av dagens Tyskland som är Hessen. I Kassel ligger vårt sista övernattningshotell Wyndham Garden. Middag.

 • Dag 10

  Sista frukostbuffén för denna gång, innan vi packar in i bussen för att ta oss vidare i Niedersachsen passerar vi Hildesheim, Hannover och i höjd med Hamburg stannar vi för lunch, innan vi tar oss den sista biten upp till Puttgarden. Vi passerar över de danska öarna och via Öresundsbron är vi åter på svensk mark efter många smakrika upplevelser i underbara Italien!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 04:55
Borrby Kiosken 05:00
Skillinge Torget 05:10
Simrishamn Godsmagasinet 05:25
Gärsnäs Järnvägsstationen 05:45
Tomelilla Järnvägsstationen 06:05
Ystad Industrigatan vid militärparkeringen 06:30
Skurup E65-rasten 06:55
Svedala Svedala Circle k 07:10
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 07:25

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Lunchbuffé utresa Vi åker färja mellan Gedser och Rostock, ombord finns det möjlighet att äta en god lunchbuffé. Detta beställes vid bokning av resa.
  Pris: 300:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 3 000:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/9BussItalienska VinvägarMer än 817 595:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup