Skip to main content

Charlie och chokladfabriken på GöteborgsOperan

OBS. Boka senast den 20/9.

En av Sveriges mest mångsidiga artister, Ola Salo, 
spelar i höst den excentriske godisfabrikören Willy Wonka när Charlie och chokladfabriken får Sverigepremiär på GöteborgsOperan.
På rollistan finns några av Sveriges mest meriterade musikalartister – och arbetet med att hitta de barn som ska spela titelrollen Charlie pågår just nu.

Efter ett intensivt arbete är rollistan klar för musikalen Charlie och chokladfabriken, GöteborgsOperans stora musikalsatsning säsongen 2024/2025.
Den mystiske godisfabrikören Willy Wonka kommer att spelas av Ola Salo, en av Sveriges mest uttrycksfulla och älskade artister, känd för sin starka scennärvaro. Att kalla honom mångsidig är en underdrift: rockikon genom bandet The Ark såklart – och egna krogshower, melodifestivaler, soloalbum, turnéer, sommarprat, tv-program och mycket, mycket mer har gett Ola Salo en unik position i svenskt scenkonstliv.
Ola Salo har dessutom mottagit Tidskriften Operas musikalpris, för titelrollen i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera, där han även stod för nyöversättningen av librettot, och haft roller både i Kristina från Duvemåla och Spelman på taket.

Handling
Charlie och chokladfabriken följer Roald Dahls berättelse om den fattiga, godhjärtade och godisälskande Charlie som växer upp nära Willy Wonkas mystiska chokladfabrik. Godisfabrikören utlyser en fantastisk tävling: i fem chokladkakor har lika många guldbiljetter gömts och de barn som lyckas hitta dem kommer att bjudas in till chokladfabriken. Bland de lyckliga vinnarna finns flera bortskämda ungar – och Charlie.
Men allt är inte så sött som det verkar innanför chokladfabrikens grindar. Besöket blir en både fantastisk och skrämmande resa, där de giriga straffas längs sockerängarnas vindlande stig. Till slut får Charlie sin belöning – och den blir större och bättre än vad någon kunnat drömma om. Charlie och chokladfabriken är en musikal för både vuxna och familjer med lite äldre barn. 

Roald Dahls legendariska barnbok Kalle och chokladfabriken kom ut 1964. Musikalen Charlie and the Chocolate Factory hade världspremiär i Londons West End 2013 – där den spelade fyra år i sträck – och fick sin premiär på Broadway 2017. Att romanens svenska namn ”Kalle” i 
GöteborgsOperans version förblir det ursprungliga ”Charlie” beror på att både pojkar och flickor får söka titelrollen.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1

    Vi kör från Hagestad kl 07.30 - Borrby, kiosken kl 07.40 - Skillinge, torget kl 07.50 - Simrishamn, godsmagasinet kl 08.05 - Gärsnäs, jvgstn kl 08.20 - Tomelilla, jvgstn kl 08.40 - Ystad, - Industrigatan vid f.d. militärparkeringen kl 09.00 - Skurup, E65-rasten kl 09.20 - Svedala, Circle K kl 09.40 - Malmö, Jägersro travbana kl 10.00 - Lund södra, Circle K kl 10.20. Vi gör två stopp längs med vägen, ett för toalettbesök och ett för lunch (ingår ej i resans pris). Vi är framme i Göteborg på eftermiddagen och checkar in på vårt hotell Scandic Göteborg Central. Egen tid fram till att föreställningen börjar kl. 18.00, det är gångavstånd från hotellet till GöteborgsOperan. Det är upp till var och en om man äter något innan eller efter musikalen.

  • Dag 2

    Sovmorgon, frukostbuffé och utcheckning. Vi stannar med längs med vägen för lunch (ingår ej i resans pris). Vi är tillbaka i Skåne på eftermiddagen efter en trevlig tur till Göteborg!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 07:30
Borrby Kiosken 07:40
Skillinge Torget 07:50
Simrishamn Godsmagasinet 08:05
Gärsnäs Järnvägsstationen 08:20
Tomelilla Järnvägsstationen 08:40
Ystad Industrigatan vid f d militärparkeringen 09:00
Skurup E65-rasten 09:20
Svedala Svedala Circle k 09:40
Malmö Travbanan, Jägerso 10:00
Lund Lunds södra Circle K 10:20
Glumslöv Milstolpen 10:50

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Fyrbäddsrum 0:-
  • Enkelrum 600:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/11BussCharlie och chokladfabriken på GöteborgsOperanMer än 82 695:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup