Skip to main content

Rhen-Mosel

Rhen och Mosel är Tysklands mest kända vindistrikt! Här odlades vin redan på romartiden. Regionen präglas av vinbergen och vinsluttningarna, städer med korsvirkesromantik, borgmagi, myten om Loreley och naturligtvis floderna Rhen och Mosel. Här hittar vi världens brantaste vinodlingar och de anses vara några av Europas vackraste vindalar. Följ med och låt dig inspireras av floderna och det sagolika landskapet!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för Hagestadkaffe, innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan över till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi åker sedan på snabba motorvägar söderut och gör ett stopp utanför Hamburg för lunch. Pris: 20 euro inkl. dryck. Under eftermiddagen passerar vi Lüneburger Heide och Hannover, innan vi drar åt handbromsen för att dricka eftermiddagskaffe. Stärkta av kaffet åker vi vidare och mot kvällen kommer vi fram till Kassel och checkar in på Wyndham Garden Hotel. Middag.

 • Dag 2

  Frukostbuffé. Därefter beger vi oss mot Frankfurt am Main och vidare in i Rhendalen och till Assmanhausen som bland annat är känt för sina goda rödviner. Här njuter vi av en lättare lunch, följt av vinprovning. Mätta och belåtna fortsätter vi på eftermiddagen mot vinorten framför alla - Rüdesheim och börjar med ett besök på utsiktsplatsen vid det mäktiga Niederwalddenkmal-monumentet. Incheckning på Hotel Lindenwirt på Drosselgasse, på den 3 meter smala och 140 meter långa stensatta gränden. Det är här som vin, dans och sång i flera decennier har roat turister från hela världen! Middag.

 • Dag 3

  Efter frukost gör vi en utflykt längs floden Rhen till den kända Loreley-klippan där vi njuter av den tjusiga utsikten. Därefter stiger vi ombord på en av de stora flodbåtarna. Båtfärden tillbaka till Rüdesheim tar ca 3 timmar och är en underbar, rogivande och oförglömlig resa. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i Rüdesheim. Vinprovning av 4 sorters vin ingår i resans pris innan middagen.

 • Dag 4

  Idag åker vi på en utflykt till den vackra och romantiska Moseldalen. Vi börjar med att ta bilfärjan över Rhen till en annan känd vinort, Bingen. Färden går över Hunsrückenhöjden till Bernkastel-Kues med sina tjusiga korsvirkeshus (Spitzhäuser) från 1600-talet. Efter besöket i stadsdelen Bernkastel, åker vi med bussen till stadsdelen Kues, även kallad Schwedenstadt för att prova vin tillsammans med svensktalande vinborden Alfred Port. Han berättar för oss om vinframställning och hur det är att vara vinbonde idag. Här äter vi även lunch i form av Winzerbrot som betyder vinbondesmörgåsar och dricker gott vin därtill. Avslutningsvis får vi naturligtvis möjlighet att köpa några flaskor med oss hem. Under eftermiddagen åker vi på slingriga vägar norrut längs Mosel och stannar för eftermiddagskaffe i den populära och gemytliga vinorten Cochem. På sena eftermiddagen är vi tillbaka i Rüdesheim. Middag.

 • Dag 5

  Efter frukost säger vi Auf Wiedersehen till Rüdesheim och beger oss ut på autobahn. Vi väljer att köra över Kassel, Göttingen, Hannover, Hamburg och Lübeck. Via färjan Puttgarden-Rödby och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en trevlig, innehållsrik och oförglömlig vinresa!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Borrby Kiosken 05:00
Skillinge Torget 05:10
Simrishamn Godsmagasinet 05:25
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 05:30
Gärsnäs Järnvägsstationen 05:45
Smedstorp Korset 05:50
Tomelilla Järnvägsstationen 06:05
Ystad Industrigatan, vid f.d. militärparkeringen 06:30
Skurup E65-rasten 06:55
Svedala Svedala, Circle K 07:10
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 07:25

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 500:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
9/10BussRhen-MoselMer än 88 995:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup