Skip to main content

Skagen

Skagen, denna solskimrande stad, har i alla tider haft en säregen dragningskraft på konstnärer av olika slag. Upplev det speciella ljuset och närheten till elementen ute på Grenen, där Skagerack och Kattegatt möts. På denna resa besöker vi bland annat Mikael & Anna Anchers Hus, Skagens Museum, Den tillsandede Kirken och Råbjerg Mile. Med boende på fina Hotel Skagen mitt i centrum får vi ut det bästa av denna gemytliga stad!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Efter uppsamling åker vi över Öresundsbron och fortsätter runt Köpenhamn förbi Roskilde. Vi gör ett stopp för förmiddagskaffe. Gott Hagestad kaffe och ost-och skinksnittar finns att köpa ombord (betalning med svenska kontanter). På Själlands Odde rullar vi ombord på en av Mols Linjens fina katamaraner, som på 1 h och 20 min tar oss till Århus. Vi åker till en trevlig dansk kro för att äta en typisk dansk lunch. Smörrebröd med antingen friterad Rödspätta eller Rostbiff. (ingår i resans pris och väljes vid bokning av resan) OBS. Dryck tillkommer och betalas med dkr. alt. kort på krogen. Stärkta av lunchen fortsätter vi norrut på Jylland och passerar Ålborg och Fredrikshamn. Vi besöker den vandrande sanddynen Råbjerg Mile innan vi checkar in på fina centrala Hotel Skagen. Tvårätters middag på hotellet.

 • Dag 2

  Vi börjar dagen med en rejäl dansk morgonmad, innan vi tar oss ut till Grenen på Jyllands nordspets. Traktortåget Sandormen tar oss längst ut där de två haven Skagerack och Kattegatt möts. En fantastisk upplevelse! Här kan vi andas saltmättad, frisk luft, doppa tårna och låta oss inspireras liksom Skagenmålarna en gång gjorde. Det ges sedan tid att på egen hand besöka Drachmans grav, Bunkermuséet, Grenens Konstmuseum eller shoppa i souvenirbutiken.
  Sedan återvänder vi till Skagen, för lunch på egen hand. Därefter får vi en guidad visning i Anna och Mikael Anchers Hus och njuter av deras vackra konst. Vi fortsätter sedan till Skagens Museum där en mängd av de berömda Skagenmålarnas verk finns att beundra. Även här får vi inledningsvis en guidad visning. Eftermiddagen är sedan fri för shopping och sightseeing på egen hand. Kanske lockar ett danskt wienerbröd o kaffe? På kvällen ingår ännu en tvårätters middag.

 • Dag 3

  Efter en ny dansk morgonmad besöker vi Svenska kyrkan i Skagen, innan vi säger på gensyn till Skagen och beger oss söderut till vår danska kro för att njuta av en dansk frukost (lunch). Detta ingår i resans pris. OBS. dryck tillkommer och betalas med dkr. alt. kontokort.
  Mätta och belåtna tar vi sedan katamaranen tillbaka till Själland och är åter i Sverige på kvällen efter en upplevelserik och oförglömlig Skagenresa!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 05:35
Borrby Kiosken 05:45
Skillinge Torget 05:55
Simrishamn Godsmagasinet 06:10
Gärsnäs Järnvägsstationen 06:25
Tomelilla Järnvägsstationen 06:50
Ystad Industrigatan vid f d militärparkeringen 07:10
Skurup E65-rasten 07:30
Svedala Svedala Circle k 07:45
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 08:00

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Skagen - smörrebröd
  Skagen - smörrebröd Vi åker till en trevlig dansk kro för att äta en typisk dansk lunch. Smörrebröd med antingen friterad Rödspätta eller Rostbiff. Ingår i resans pris och väljes vid bokning av resa. OBS. Dryck tillkommer och betalas med dkr. alt. kort på krogen.
  Smörrebröd Friterad rödspätta, Pris: 0:-
  Smörrebröd Rostbiff, Pris: 0:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 200:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/6BussSkagenMer än 86 395:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup