Skip to main content

Krakow

Krakow som var Polens huvudstad i femhundra år, har mer historia att bjuda på än någon annan stad i Polen. Staden klarade sig oskadd ur båda världskrigen och kan visa upp mer än 6000 historiska byggnader och monument! Dessutom besöker vi Wieliczka saltgruva som är Polens mest besökta turistattraktion och vi gör även ett starkt gripande besök på koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau på vår prisvärda o innehållsrika resa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Tidig avresa från Hagestad, vi åker över Öresundsbron och vidare över de danska öarna till Gedser. Här väntar färjan som på knappt två timmar tar oss till Rostock. Under överfarten finns det möjlighet att äta en stor dansk frukostbuffé, pris 250 kr (beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Mecklenburg-Vorpommern mot Berlin och stannar för lunch och eftermiddagskaffe utmed resvägen. På sena eftermiddagen passerar vi gränsen till Polen och checkar in på fina Qubus Hotel i Legnica. Middag.

 • Dag 2

  Efter en god frukostbuffé åker vi söderut på fina motorvägar och passerar bland annat gruvdistriktet vid Katowice. Vi stannar för en lätt lunch utmed resvägen. På eftermiddagen gör vi ett besök i den världsberömda saltgruvan i Wieliczka som finns med på Unescos världsarvslista. Här guidas vi runt av en svensktalande guide och beundrar alla konstverk som är uthuggna i salt av gruvarbetarna. Därefter fortsätter vi till Krakow och checkar in på centrala Hotel Wyspianski, www.hotel-wyspianske.pl. Middag arrangeras (beställes vid bokning av resa).

 • Dag 3

  Vi börjar dagen med en stadsrundvandring med svensktalande lokalguide, då vi bland annat får se Gamla Stan med Mariakyrkan, Gamla Torget, Universitetet och slottet Wawel. Resten av dagen är fri för shopping, sightseeing och middag på egen hand.

 • Dag 4

  Utcheckning och avresa till Auschwitz-Birkenau, det bäst bevarade koncentrationslägret. Här blir vi guidade runt (med svensktalande guide och whispers) och efter det känsloladdade besöket ges det möjlighet till lunch, innan vi åker vidare. Mot kvällen kommer vi fram till vårt övernattningshotell Qubus Hotel i Zielena Gora. Middag.

 • Dag 5

  Efter frukost åker vi norrut genom Polen via Stettin till Rostock. Ombord på färjan till Gedser finns möjlighet att äta en god middagsbuffé inkl. öl, vin, vatten och kaff, pris 300 kr (beställes vid bokning av resa). Milen genom Danmark går snabbt och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en oförglömlig resa till vårt grannland, Polen!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 04:55
Borrby Kiosken 05:00
Skillinge Torget 05:10
Simrishamn Godsmagasinet 05:25
Gärsnäs Järnvägsstationen 05:45
Tomelilla Järnvägsstationen 06:05
Ystad Industrigatan, vid f.d. militärparkeringen 06:30
Skurup E65-rasten 06:55
Svedala Svedala, Circle K 07:10
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 07:25

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Frukostbuffé utresa
  Pris: 250:-
 • Middag dag 2 (Krakow)
  Middag dag 2 (Krakow) Middag arrangeras i centrum, pris cirka 200-250 zloty för 2-rätters. Detta beställes vid bokning av resa. Betalning sker ombord på bussen med kontanter.
  Pris: 0:-
 • Middagsbuffé hemresa Vi åker färja mellan Rostock och Gedser, ombord finns det möjlighet att äta en god middagsbuffé. Detta beställes vid bokning av resa.
  Pris: 300:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Trebäddsrum 0:-
 • Enkelrum 1 300:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/5BussKrakow37 995:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup