Skip to main content

Inlandsbanan & Höga Kusten

Upplev Sveriges natur när den är som vackrast! En mycket innehållsrik resa med besök på Zorngården i Mora, det imponerande Döda Fallet, Thailändska Paviljongen,  Frösön, Höga Kusten-bron, Mackmyra Whiskey och inte minst Inlandsbanan från Mora till Östersund! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Utresa

  Efter uppsamling följer vi E4:an, stannar för förmiddagskaffe och fortsätter sedan mot Jönköping. Vi kör längs Vätterns glittrande vatten och gör ett stopp för lunch på Dinners i Ödeshög. Via Motala, Askersund, Örebro och Ludvika är vi på eftermiddagen i Borlänge och checkar in på Quality Hotel Galaxen för övernattning. Middag.

 • Dag 2: Inlandsbanan

  Vi fortsätter vår resa i Dalarna och följer Siljan till Mora. Här får vi en guidad rundvisning på Zorngården, Anders Zorns hem.
  Lunch på egen hand och på eftermiddagen stiger vi ombord på Inlandsbanan. Hela Inlandsbanan sträcker sig från Gällivare i norr till Kristinehamn i söder, 130 mil! Den började byggas redan 1907 men det skulle ta 30 år innan den blev färdig. Idag är det en av Sveriges största sevärdheter som sträcker sig över mer än halva vårt rike! Medan tåget rullar mot Östersund, njuter vi av vår vackra natur och på Åsarnas Skidcenter stannar tåget för middag (ingår). Kl 20.30 är tåget framme i Östersund och vår buss hämtar oss och kör oss till Hotell Östersund.

 • Dag 3: Frösö kyrka, Döda fallet och Thailändska Paviljongen

  Frukost och utcheckning. Vi börjar med att åka ut på Frösön och besöker den vackra Frösö kyrka. Därefter gör vi ett guidat besök på Wilhelm Peterson - Bergers, Sommarhagen. Resan fortsätter. Vi följer Indalsälven och vi gör ett besök vid Döda Fallet. År 1796 tömdes Ragundasjön och en förödande flodvåg forsade fram. På bara fyra timmar förändrades landskapet och det storslagna vattenfallet Storforsen blev Döda Fallet.
  Dagen avslutas med den Thailändska Paviljongen, som uppfördes till minne av Kung Chulalongkorns besök i Sverige på slutet av 1800-talet. Det är en magisk plats och den enda Thailändska Paviljongen i världen som ligger utanför Thailand! På kvällen checkar vi in på Hotell Hallstaberget med fantastisk utsikt över Sollefteå.
  Här bor vi 2 nätter. Middag.

 • Dag 4: Lunde/Ådalen och Höga Kusten-bron

  Idag gör vi en utflykt till vår ostkust och börjar med ett stopp i Lunde/Ådalen. Det var här som ett demonstrationståg med arbetare 1931 fick ett tragiskt slut, då inkallad militär öppnade eld och sköt fem personer till döds. Vi åker över den mäktiga Höga Kusten-bron och vidare ut på Mjällomslandet. Här ingår en god lunch och i fiskeläget Barsta finns ett litet kapell från 1665 med vackra målningar. Efter det intressanta besöket, avslutar vi dagen med eftermiddagskaffe från bussen vid den imponerande Höga Kusten-bron, Sveriges Golden Gate bro, hängbron över Ångermanälven. Den invigdes av kungen 1997 och var Sveriges högsta byggnadsverk fram tills Öresundsbron byggdes. Mot kvällen återvänder vi till vårt hotell Hallstaberget. Middag.

 • Dag 5: Mackmyra whiskyby och Linnés Uppsala

  Frukost och utcheckning. Resan går vidare söderut förbi Sundsvall, Hudiksvall och Söderhamn. Vid lunchtid är vi framme på Mackmyra Whiskyby. Vi börjar med att äta lunch (ingår i resans pris) och därefter får vi en guidad rundvisning på det berömda whiskydestilleriet, som startade upp 1999. Givetvis ingår en provsmakning av 4 sorters whisky som avslutning. På eftermiddagen gör vi ett stopp i Linnés Uppsala, innan vi fortsätter till Västerås för resans sista övernattning på Stadshotellet Elite. Middag.

 • Dag 6: Hemresa

  Vi fortsätter vår resa hemåt och gör lämpliga stopp utmed resvägen för kaffe och lunchstopp. Mot kvällen är vi åter i Skåne efter en oförglömlig resa i vårt vackra land!

Resekalender
15/3Mitt om nattenfrån 1 695:-
25/3Bordershop - plusfrån 750:-
27/3Burg/Bordershop - plusfrån 800:-
9/4Bordershop - plusfrån 750:-
29/4Bordershop - plusfrån 750:-
Kontakta oss