Skip to main content

Göta Kanal

En klassisk sommarresa till ett av Sveriges mest populära resmål. Vi åker på en av de vackraste delarna av Göta Kanal, sträckan Berg-Borensberg, genom ett sommarfagert landskap och passerar 9 slussar och 2 akvedukter. På resans första dag åker vi till Visingsö i Vättern och upplever en härlig rundtur med remmalag! Under resans gång besöker vi även Vadstena, den Heliga Birgittas stad med sin historiska och charmiga miljö. På vägen hem stannar vi i Vimmerby för ett besök på museet Astrid Lindgrens Näs. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Visningsö

  Efter uppsamling går färden norrut genom Småland och vid lunchtid kommer vi fram till polkagrisstaden Gränna. Här tar vi färjan över till Visingsö, www.visingso.se. Efter en god lunch (ingår i priset) åker vi ut i den vackra naturen med remmalag på den ca 1 timme långa Kumlabyturen. På eftermiddagen återvänder vi till fastlandet och fortsätter mot Linköping. Här bor vi på centrala Scandic Linköping City. Middag.

 • Dag 2: Göta Kanal och Vadstena

  Idag bekantar vi oss med Baltzar von Platens stora byggnadsverk - Göta Kanal, www.gotakanal.se. Vår kanaltur börjar i Berg och på drygt tre timmar får vi uppleva den i särklass vackraste delen av kanalen. Vi blir även serverade lunch ombord (ingår i priset). I Borensberg väntar vår buss på oss och vi åker vidare till den Heliga Birgittas stad, Vadstena, www.vadstena.se. Staden växte upp kring Vadstena Kloster på 1300-talet och är än idag ett viktigt andligt och kulturellt centrum. Klosterkyrkan, byggd efter Heliga Birgittas anvisningar, och Vadstena Slott, uppfört på 1540-talet av Gustav Vasa, är båda välbesökta sevärdheter. Efter en intressant och trevlig eftermiddag i staden, återvänder vi till Linköping och vårt hotell. Middag.

 • Dag 3: "Gamla Linköping" och Vimmerby

  Innan vi lämnar Linköping gör vi ett besök i ”Gamla Linköping” - ett stort område som visar hur staden såg ut i början av 1900-talet, www.gamlalinkoping.nu. Därefter sätter vi oss bekvämt i bussen och åker söderut mot de småländska skogarna till Vimmerby. Här besöker vi Astrid Lindgrens Näs där vi får uppleva det fina museet, www.astridlindgrensnas.se.
  Typisk småländsk lunch ingår, innan vi fortsätter genom Småland och är åter i Skåne på kvällen och kan konstatera att Sverige är fantastiskt vackert!

Karta

Resekalender
2/11Julmässa på Wrams Gunnarstorp med Gåsamiddagfrån 1 295:-
7/11Bordershop plusfrån 750:-
12/11Jul på Gavnö Slottfrån 1 395:-
13/11Julmässa på Huseby Brukfrån 1 195:-
14/11Burg/Bordershop-Plusfrån 800:-
Kontakta oss