Nyhet! Åk med oss på Kungslinjen med nya katamaranen från Ystad till Sassnitz Nyhet!
En härlig resa till Rügen/Rostock med rundtur, avkoppling och shopping!
2-dagarsresa
Avresa 25/9 och 2/10
 
[Häng med på denna nya och spännande resa till Rügen/Rostock! Vi åker från Ystad till Sassnitz med den nya katamaranen som tar endast 2 tim och 30 min. Om man räknar in postjakterna Ystad-Stralsund så har passagerartrafiken mellan Sverige och Tyskland existerat sedan 1600-talet! Och nu ser vi framemot att prova på denna! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tar endast 35 personer på bussen. Det innebär också att varje person kan handla max 100 kg.
På avgången den 25/9 hämtar vi upp på hela Österlen och den 2/10 hämtar vi upp från Malmö, Svedala, Skurup och Ystad.

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi till hamnen i Ystad. Katamaranen avgår kl 11.30. OBS att ombord ingår en lättlunch med 2 smörrebröd, öl, vin eller vatten. Vid ankomsten till Sassnitz börjar vi med ett besök på Bordershopen i färjeläget, innan vi gör en rundtur på Rügen med stopp för eftermiddagskaffe från bussen. Därefter lämnar vi Rügen via brön över Strelasund, passerar den gamla svenskstaden Stralsund och tar oss vidare till Rostock för incheckning på Intercity Hotel. De flesta butikerna har öppet till kl 20.00 på fredagar, så det finns möjlighet att shoppa loss på gågatan Kröpliner Strasse. Middag arrangeras för de som önskar detta. Pris ca 25 euro. OBS! Bokas vid beställning av resa.


Dag 2
Frukostbuffé och utcheckning. Valmöjlighet ges. Shopping på gågatan alternativt åka till stora shoppingcentret Hansecenter. Här finns ALDI, Kaufland och ett flertal andra butiker att handla i. Vi avslutar med ett besök på Scandlines välsorterade Bordershop i hamnen, innan vi rullar ombord på färjan som tar oss från Rostock till Gedser på knappt 2 timmar. Via Danmark och Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en ny spännande resa till Tyskland.

Pris och avgång

25/9 och 2/10                                                                  1995:-
I resans pris ingår: Buss och båtresor, linch dag 1 inkl 2 smörrebröd, öl, vi eller vatten, broavgift, vägskatt, 1 natt i dubbelrum inkl frukost samt reseledare.
Enkelrumstillägg:                                                                  250:-


Med reservation för kurs och prisändringar samt omkastning i programmet.
Bokning
Tel 0411-524175   eller på www.hagestadtouring.se