Skip to main content

Viltsafari på Eriksberg i Blekinge

Eriksberg som är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark består av ett ca 925 hektar stort inhägnat naturreservat i Blekinge skärgård. Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans. Vi kommer åka en safaritur, givetvis med vår egen buss med en kunnig guide. Safarituren är cirka tio kilometer lång. På Eriksberg finns även ett rikt fågelliv samt ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Program

  Efter uppsamling åker vi norrut och stannar för
  förmiddagsfika med kaffe och ost- och skinkbaguette från bussen (kaffe, te eller varm choklad samt ost-och skinkbaguette ingår i resans pris). Därefter åker vi vidare, för att sedan anlända till Eriksberg vid lunchtid. Vi börjar med att äta en god lunch i deras fina restaurang Visenten, som har blivit utsedd till Blekinges bästa restaurang flera år i rad av White Guide. Vi blir serverade en viltinspirerad varmrätt. Detta ingår i resans pris samt måltidsdryck, kaffe samt kaka. Efter lunchen sätter vi oss bekvämt i
  bussen för att åka vår guidade safaritur i viltparken.
  När safarituren är färdig beger vi oss hemåt igen, vi gör ett stopp längs med vägen för möjlighet till eftermiddagskaffe (ingår ej i resans pris).
  På kvällen är vi åter i Skåne efter en härlig och
  innehållsrik dag med vilda djur och vacker natur!

Karta