Skip to main content

Vänern Runt

En härlig försommarresa som tar dig genom vårt vackra land och bjuder på skön, natur, muséebesök, historia och inte minst Lars Lerins vackra akvareller.
Häng med på denna härliga 4-dagarsresa!
Vi börjar med att besöka såväl slussarna som SAAB musèet i Trollhättan. Lars Lerins Sandgrund är alltid uppskattat liksom Frödings Alsters Herrgård och Läckö slott.
Detta och mycket mer får vi uppleva på vår fina resa! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Utresa med stopp vid slussområdet i Trollhättan samt SAAB muséet

  Efter uppsamling beger vi oss norrut och stannar på Glumslövs Backar för kaffe o toalettstopp. Därefter följer vi E 6:an och gör ett stopp för lunch på egen hand utmed vägen. Mätta och belåtna fortsätter vi sedan förbi Göteborg, följer Göta Älv och börjar med ett intressant besök vid slussområdet i Trollhättan. På eftermiddagen studerar vi SAAB:s historia på det fina SAAB muséet, innan vi åker till Vänersborg för incheckning på Quality Hotel. Middag.

 • Dag 2: Hembygdsgården i Åmål och Lars Lerins Sandgrund

  Vi avnjuter en god frukostbuffé, innan vi tar plats i bussen och åker vidare i Dalsland. Vi stannar i Åmål för att besöka det gamla 1700-tals magasinet som idag inrymmer muséet Hembygdsgården. Därefter går resan vidare in i Värmland , till Karlstad för lunch på egen hand, innan vi får en guidad visning på Lars Lerins Sandgrund. Efter visningen ges det tid att gå runt på egen hand och även fri tid i ”soliga” Karlstad. På eftermiddagen checkar vi in på Scandic Hotel Klarälven. Middag.

 • Dag 3: En dag fullspäckad med intressanta besök!

  Frukostbuffé. Dagens första stopp blir på Frödings Alsters Herrgård. Vi får en trevlig guidning av den fina gården. Färden går vidare till Kristinehamn och här gör vi ett stopp för att studera den speciella Pcassostatyn. Vid Sjötorp åker vi över Göta Kanal, Baltzar von Platens byggnadsverk och efter Mariestad svänger vi av ut på natursköna vägar mot Kinnekulle. Vi stannar för lunch på en trevlig gästgivargård. (ingår i resans pris),. Mätta och belåtna fortsätter vi till Husaby kyrka, Sveriges första Domkyrka, känd från romanen om Arn. På eftermiddagen checkar vi in på fina Lundsbrunn Resort &Spa. Middag.

 • Dag 4: Läckö Slott och hemresa

  Efter en skön natt njuter vi av ännu en god frukostbuffé, innan vi åker till Barockslottet Läckö Slott, vackert beläget på en udde i Ekens Skärgård i Vänern. Även här blir vi guidade runt och därefter är det dags att bege oss hemåt. Vi stannar för lunch på egen hand och mot kvällen är vi åter i Skåne efter en skön, avkopplande och innehållsrik resa till några av Sveriges vackraste landskap!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 05:35
Borrby Kiosken 05:45
Skillinge Torget 05:55
Simrishamn Godsmagasinet 06:10
Gärsnäs Järnvägsstationen 06:25
Tomelilla Järnvägsstationen 06:50
Ystad Industrigat. vid militärparkeringen 07:10
Skurup E65-rasten 07:30
Svedala Svedala Circle k 07:45
Malmö Travbanan, Jägerso 08:00
Lund Lunds södra Circle K 08:20

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 300:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/5BussVänern RuntMer än 85 695:-Boka
Resekalender
5/4Burg/Bordershop-Plusfrån 800:-
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup