Skip to main content

Tyska vinvägar

I hjärtat av Europa mellan Frankfurt och Regensburg hittar vi Franken - ett av de äldsta vinområdena i Europa vars viner blir mer och mer kända och omtyckta världen över! På resan besöker vi 3  vingårdar för rundvisningar och provsmakningar. Naturligtvis ges det även tillfälle att handla vin med hem. Vi bor bl.a. 2 nätter i den romantiska korsvirkesstaden Rothenburg ob der Tauber, ett av Tysklands största resmål! Följ med oss och upptäck ett vinområde som ännu är ”nytt” för svenskarna!  

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Efter uppsamling fortsätter vi över Öresundsbron, gör ett stopp för kaffe och åker vidare till Rödby. Färjan till Puttgarden tar ca 45 min och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Utanför Hamburg stannar vi för lunch och mot kvällen kommer vi fram till den fina korsvirkesstaden Hildesheim.
  Incheckning och middag på IntercityHotel Hildesheim.

 • Dag 2

  Frukost. Vi åker vidare söderut och stannar i Würzburg. Staden ligger längs ”Den Romantiska vägen” och är Frankenområdets huvudstad. Vi gör ett besök på det vackra residenspalatset och därefter lunch på egen hand. På eftermiddagen samlas vi för ett besök på Bürgerspital Weingut vars viner har vunnit många priser världen över. Det är en av Tysklands största och äldsta vingårdar och vi får en rundvisning i tillverkningen, innan vi provar 3 sorters vin. Därefter fortsätter vi till Rothenburg ob der Tauber, som är den mest kända medeltidsstaden längs ”Den Romantiska vägen”. Vi checkar in på Hotel & Gasthof Zum Rappen/Topplerhaus. Middag på hotellet.

 • Dag 3

  Efter frukost gör vi en gemensam rundvandring i gamla stan som ligger endast 5 min. gångväg från vårt hotell. Runt staden löper en stadsmur och innanför den tar man steget tillbaka till medeltiden. Här finns massor av fantastiska byggnader och monument! Hela eftermiddagen är fri för att utforska denna vackra stad! Mot kvällen samlas vi på hotellet för att gemensamt gå till Glocke Weingut & Hotel för att prova 6 sorters viner och äta en god middag.

 • Dag 4

  Frukost. Vi säger på återseende till Rothenburg och stannar på lämpliga ställen för kaffe och mat. På eftermiddagen gör vi ett besök på Winzervereinigung Freyburg- Unstrut strax söder om Leipzig. Här får vi guidad rundvisning och vinprovning med 4 sorters vin. Vi fortsätter sedan till Dessau för incheckning och middag på fina Radisson Blu Fürst Leopold Hotel, www.radissonblu.com

 • Dag 5

  Stor frukostbuffé. Färden hemåt fortsätter förbi Berlin och i Rostock passar vi på att göra lite gränshandel, innan vi tar färjan till Gedser i Danmark.Ombord finns möjlighet att njuta av en god dansk buffet inkl. öl, vin el. vatten samt kaffe. OBS.Beställes vid bokning av resan. Pris: 275 sv.kr. Via Öresundbron är vi åter i Sverige på kvällen, efter en härlig vinresa med många vinflaskor i bagaget!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 04:55
Borrby Kiosken 05:00
Skillinge Torget 05:10
Simrishamn Godsmagasinet 05:25
Gärsnäs Järnvägsstationen 05:45
Tomelilla Järnvägsstationen 06:05
Ystad Industrigatan, vid f.d. militärparkeringen 06:30
Skurup E65-rasten 06:55
Svedala Svedala, Circle K 07:10
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 07:25

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Lunchbuffé hemresa Vi åker färja mellan Rostock och Gedser. Ombord finns det möjlighet att äta en god lunchbuffé. Detta beställes vid bokning av resa.
  Pris: 275:-
 • Lunchbuffé utresa Vi åker färja mellan Gedser och Rostock, ombord finns det möjlighet att äta en god lunchbuffé. Detta beställes vid bokning av resa.
  Pris: 275:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 200:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/10BussTyska vinvägarMer än 87 995:-Boka
Resekalender
12/6Dejlige Danmarkfrån 1 395:-
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup