Skip to main content

Två man om en änka

Efter 28 år är det dags för Eva Rydberg att säga tack och hej till Fredriksdalsteatern och sin kära publik. Hon gör det med en festligt färgsprakande version av Nils Poppes klassiska sommarkomedi ”Två man om en änka”. Kring sig har hon samlat en verklig toppensemble och dansare med ingen mindre än Per Andersson i spetsen!
 
Året är 1923 och på Fredriksdals Herrgård huserar den glada änkan Julia Sjölin (Eva Rydberg), där hon driver teatersoaréer och är beskyddare av Husarregementet på Berga Kasern. Det är bröllop mellan hennes dotter Ofelia (Mia Poppe) och löjtnant Rosencrona (Robert Rydberg) när komedikarusellen drar igång.

Den lite lagom late malajen Emil (Per Andersson) är förlovad med den danska varietéartisten Else Bom Hansen (Birgitta Rydberg) men flirtar ändå glatt med husan Rut (Sofie Lindberg) och får dessutom änkans gunst, eftersom hennes nevö Gösta (Kalle Rydberg) inte riktigt lyckas med intrigen att få änkan intresserad av överste Ström (Anders Aldgård).

Regissören Anders Aldgård har gjort en ny, fräsch bearbetning tillsammans med Andreas T Olsson. Shownummer och dans koreograferas av Siân Playsted, kostymprakten står Görel Engstrand och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson för och dekoren är signerad Ljus & Dekor i Halmstad.

Skratt, sång, musik, dans, kärlek, show, intriger och lite knivkastning – det artar sig till en sanslöst rolig final på Fredriksdal. Givetvis har vi de bästa platserna, detta får ni inte missa!

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 13:40
Borrby Kiosken 13:45
Skillinge Torget 13:55
Simrishamn Järnvägsstationen 14:10
Gärsnäs Järnvägsstationen 14:25
Tomelilla Järnvägsstationen 14:50
Ystad Industrigatan vid militärparkeringen 15:10
Skurup E65-rasten 15:30
Svedala Svedala Circle k 15:45
Malmö Travbanan, Jägerso 16:10
Lund Lunds södra Circle K 16:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/8BussTvå man om en änkaMer än 81 295:-Boka
Resekalender
12/6Dejlige Danmarkfrån 1 395:-
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup