Skip to main content

Next to Normal

Pulitzerprisvinnaren Next to Normal är något så ovanligt som en Broadwaysuccé om psykisk sjukdom. Det är en aktuell och starkt berörande berättelse, som trots den allvarliga handlingen förmedlar hopp och ger plats för skratt.

Next to Normal hör till den nya musikaltypen som vuxit fram ur amerikansk pop- och rocktradition. Vid Broadwaypremiären 2009 nominerades den för elva (!) Tony Awards och vann tre: Bästa originalmanus, Bästa orkestrering och Bästa kvinnliga huvudroll (Alice Ripley). Den blev också den åttonde musikalen någonsin att vinna Pulitzerpriset för drama.

Musikalen fick fantastiska recensioner. Rolling Stone kallade den ”Säsongens bästa nya musikal – överlägset”. New York Times skrev ”En modig, hisnande musikal. Den är mycket mer än en feel-good-musikal: det är en feel-everything-musikal.”
Next to Normal har blivit en internationell succé och spelas flitigt runt om i världen. I Miss the Mountains är musikalens största hit, en gripande sång om längtan efter att känna äkta känslor.

Handling
Vi möter familjen Goodman som lever ett normalt medelklassliv. Eller, nästan normalt, för mamman Diana har i många år kämpat med sin bipolära sjukdom som präglar deras tillvaro. Hennes man Dan försöker hålla ihop familjen och sköta vardagen så gott han kan.

Dottern Natalie känner sig övergiven och osynlig, i skuggan av ”favoritbarnet” Gabe som hon aldrig kan mäta sig med. Hon får en pojkvän som blir ett stöd, men snart är också han involverad i familjens trassliga tillvaro.

När Diana får ett sammanbrott och går igenom en rad behandlingar, tvingas familjen konfrontera sina rädslor. De försöker stötta varandra, men under ytan anas ett nedtystat trauma som ligger djupt begravt och påverkar dem alla.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 12:15
Borrby Kiosken 12:25
Skillinge Torget 12:35
Simrishamn Godsmagasinet 12:50
Gärsnäs Järnvägsstationen 13:05
Tomelilla Järnvägsstationen 13:35
Ystad Industrigatan, vid f.d. militärparkeringen 13:55
Skurup E65-rasten 14:15
Svedala Svedala, Circle K 14:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/3BussNext to NormalMer än 81 495:-Boka
Resekalender
12/12Bordershop plusfrån 750:-
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup