Skip to main content

Krakow

Krakow som var Polens huvudstad i femhundra år, har mer historia att bjuda på än någon annan stad i Polen. Staden klarade sig oskadd ur båda världskrigen och kan visa upp mer än 6000 historiska byggnader och monument! Dessutom besöker vi Wieliczka saltgruva som är Polens mest besökta turistattraktion och vi gör även ett starkt gripande besök på koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Utresa

  Avresa från respektive påstigningsorter. Vi gör ett stopp i Danmark då det finns möjlighet att köpa kaffe och ost- och skinksnitt från busscaféet. Färdvägen går sedan vidare över de danska öarna till Gedser. Här väntar färjan som på knappt två timmar tar oss till Rostock. Under överfarten finns det möjlighet att äta lunchbuffé, pris 275 kr (beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Mecklenburg-Vorpommern mot Berlin och stannar för eftermiddagskaffe utmed resvägen.
  Incheckning på Lindner Congress Hotel i Cottbus. Middag.

 • Dag 2: Saltgruvan i Wieliczka och middag i Krakow

  Efter en god frukostbuffé, korsar vi gränsen till Polen, färdas söderut på fina motorvägar och passerar bland annat gruvdistriktet vid Katowice. Vi stannar för en lätt lunch utmed resvägen. På eftermiddagen gör vi ett besök i den världsberömda saltgruvan i Wieliczka som finns med på Unescos världsarvslista. Här guidas vi runt och beundrar alla konstverk som är uthuggna i salt av gruvarbetarna. Därefter fortsätter vi till Krakow och checkar in på centrala Hotel Wyspianski, www.hotel-wyspianske.pl. Middag arrangeras i centrum (OBS. beställes vid bokning av resa - pris ca 200-250 zloty för 3-rätter).

 • Dag 3: Stadsrundvandring

  Vi börjar dagen med en stadsrundvandring med svensktalande lokalguide, då vi bland annat får se Gamla Stan med Mariakyrkan, Gamla Torget, Universitetet, Judiska kvarteren och slottet Wawel. Resten av dagen är fri för shopping, sightseeing och middag på egen hand.

 • Dag 4: Auschwitz-Birkenau

  Utcheckning och avresa till Auschwitz-Birkenau, det bäst bevarade koncentrationslägret. Här blir vi guidade runt (med svensktalande guide och whispers) Efter det känsloladdade besöket ges det möjlighet till lunch, innan vi åker vidare. Mot kvällen kommer vi fram till vårt övernattningshotell Qubus Hotel Legnica.

 • Dag 5: Hemresa

  Efter frukost åker vi norrut genom Polen via Stettin till Rostock. Ombord på färjan till Gedser finns möjlighet att äta en god middagsbuffé, pris 275 kr (beställes vid bokning av resa). Milen genom Danmark går snabbt och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en oförglömlig resa till vårt grannland, Polen!

  Hemresa
Resekalender
2/11Julmässa på Wrams Gunnarstorp med Gåsamiddagfrån 1 295:-
7/11Bordershop plusfrån 750:-
12/11Jul på Gavnö Slottfrån 1 395:-
13/11Julmässa på Huseby Brukfrån 1 195:-
14/11Burg/Bordershop-Plusfrån 800:-
Kontakta oss