Nordkap & Hurtigruten

Med bl a hundspann, rensläde & norrsken

5-dagarsresa
Avresa 20/3 - 2019

Nyhet 2019! En väldigt upplevelserik resa till Nordnorge! Vi flyger till Alta, känd som "nordlys-staden", varifrån vi gör intressanta utflykter! Vi besöker en hundgård där vi får prova att köra hundspann med ivriga husky-hundar, besöker samelägret Sami Siida där vi lär oss mer om samerna och får åka rensläde och en "norrskensjakt" på kvällen arrangeras för de som önskar! Resan fortsätter sedan upp till Nordkap där vi besöker den berömda Nordkaphallen och vi avslutar resan med en fantastisk tur med Hurtigruten!

Program

Dag 1
Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup. Med en mellanlandning i Oslo, landar vi i fina Alta där en buss väntar för att ta oss till Alta Museum. Hällristningarna som muséet är mest känt för ligger troligtvis under snö vid denna tidpunkt men det finns även några ristningar inomhus och efter en guidad tur kör bussen oss till vårt fina Scandic Hotel Alta. Incheckning och middag.

Dag 2
Frukost. Vi ger oss ut till "Trasti & Trine" där vi får bekanta oss med de vackra och sociala husky-hundarna! Trine visar hur man selar hunden och fäster vid släden och sedan är det vår tur! Vi blir tilldelade fyra hundar per par och får själva sela hundarna och även passa på att kela med dom. Hundarna tycker detta är det bästa som finns och blir nästan besvikna om de inte blir utvalda att få köra. När allt är selat och klart, beger vi oss ut genom skog och mark på hundspannet. Vi turas om att åka och köra. En fantastisk upplevelse!
Efter denna energigivande tur smakar det gott med en lunch som tillagats av lokala råvaror. Mätta och belåtna hämtas vi av bussen och åker till den vackra Nordlyskatedralen i Alta. Vi beundrar den väldigt speciella katedralen och i källaren finns en interaktiv och väldigt intressant utställning om norrsken, som vi också besöker. Efter en innehållsrik och oförglömlig dag återvänder vi till vårt hotell, som ligger mittemot katedralen. Middag på hotellet.
På kvällen arrangeras en "norrskensjakt" för de som önskar. Vi blir hämtade vid hotellet och erfarna guider tar oss till olika ställen där norrsken brukar visa sig. Pris 1350:-

Dag 3
Frukost och utcheckning. Vi åker en liten bit utanför Alta, till Sami Siida. Här möter samen Henrik med familj oss och berättar om samekulturen och deras intressanta historia. Därefter får vi hälsa på renarna och de som vill får åka en tur och även köra rensläden själv, en väldigt rolig upplevelse! Vi blir sedan inbjudna till värmen i deras "restaurang-kåta" där vi bjuds på en äkta samisk lunch och med lite tur även lite äkta jojk. På eftermiddagen sätter vi oss bekvämt i bussen för att åka till Nordkap. Vi checkar in på Scandic Destination Nordkapp i Honningsvåg och efter middagen beger vi oss till Norkaphallen. Nordkap har lockat turister i många hundra år och på Europas nordligaste punkt, klippan som ligger 307 m ö h, hittar vi Nordkaphallen. Här ser vi en film som illustrerar de olika årstiderna på Nordkap och lär oss mer om dess historia. Här finns även "Globen-monumentet" som restes 1978 och har idag blivit en symbol för Nordkap.

Dag 4
Efter frukost och utcheckning tar bussen oss till Hammerfest där vi går ombord på Hurtigrutens fina färja. Vi checkar in i bekväma 2-bäddshytter och njuter sedan hela dagen av Norges fantastiska kustlandskap med fjordar och snöklädda berg! På kvällen finns det olika alternativ för middag. Det finns både en fantastisk buffé och en fin a lá carte-restaurang där man kan njuta av en god 3- eller 5-rättersmiddag. Middagen ingår ej i priset så valet är fritt. Om norrsken skulle dyka upp under kvällen, meddelar kaptenen det i högtalaren.

Dag 5
Frukost ombord på färjan (ingår). På morgonen är vi framme i Harstad och efter landstigning väntar bussen på oss för att ta oss till flygplatsen. Via en mellanlandning i Oslo, landar vi på Kastrup där vår buss hämtar oss. På eftermiddagen är vi åter i Sverige efter en fantastiskt upplevelserik och oförglömlig resa till vackra Nordnorge!

Att tänka på:
Klädsel är extremt viktigt för att man inte ska frysa! Det bästa är att ha ett underställ (tröja, byxor, strumpor) i ull eller syntet (ej bomull) närmast kroppen. Därefter ett par byxor och tröja i fleece (eventuellt dubbla fleec-tröjor) och överst är det täckbyxa och täckjacka som gäller. Varma vantar (gärna tumvantar) och mössa.
För att fånga norrsken är en systemkamera bäst men är det ett starkt sken så kan även "vanliga" kameror och mobilkameror fånga det. Inställningar hjälper våra erfarna guider oss med.

Pris 11 250:-

I resans pris ingår: Busstransfer t/r Kastrup, broavgifter, 3 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i 2-bäddshytt inkl frukost, inträde och guidning på Alta Museum, besök hos Trasti & Trine med hundspann och lunch, besök i Nordlyskatedralen och norrskensutställningen, besök hos Sami Siida med rensläde och lunch, inträde till Nordkaphallen, båtresa Hurtigruten Hammerfest-Harstad samt reseledare från Hagestad Touring under hela resan.

Tillkommer: Norrskensjakt i Alta 1350:-/person

Enkelrumstillägg: 2000:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

OBS! Flyg tillkommer med ca 3000 kr

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 


Fler resor