Sverige Runt 2019

Vår populära rundresa i Sverige blir varje år snabbt fullbokad! Boka din plats i tid!

10-dagarsresa
Avresa 1/7 - 2019

Hela 27 gånger körde "Busso" denna populära rundresa genom Sverige! För fjärde året kör vi nu denna fantastiska resa och hälsar er hjärtligt välkomna ombord! Glittrande sjöar, storstadsliv, höga fjäll och djupa dalar, vänliga människor, rikt kulturliv, god mat och dryck. Vårt vackra land har mycket att erbjuda! Vi upplever den fantastiska, vilda och vackra naturen, lär oss om samelivet och gör många intressanta besök!

Program

Dag 1
Efter uppsamling följer vi E4:an, stannar för tidigt förmiddagskaffe och fortsätter sedan mot Jönköping. Vi gör en paus i Gränna för att titta på polkagristillverkningen. Kanske blir man lockad att köpa några godbitar med sig? Vi stannar för lunch på egen hand på Dinners i Ödeshög. Mätta och belåtna åker vi vidare mot vår vackra huvudstad, Stockholm och efter en kort rundtur checkar vi in på Clarion Hotel Sign. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Färden fortsätter norrut genom Uppland och när vi passerat Uppsala kommer vi fram till Gästrikland. Vid Gävle drar vi i handbromsen för förmiddagskaffe, innan vi sedan passerar genom Hälsingland. Norr om Hudiksvall på Värdshuset Glada Hudik intar vi vår lunch (pris ca 110 kr). På eftermiddagen åker vi längs ostkusten genom Medelpad och kommer fram till Höga Kusten i Ångermanland. Vi gör ett stopp vid Sandöbron där man bl a kan se minnesmärket efter Ådalskravallerna 1931. Vi fortsätter över den pampiga Höga Kusten-bron, där vi tar eftermiddagskaffe. Mot kvällen kommer vi fram till Örnsköldsvik och checkar in på Scandic Örnsköldsvik. Middag.

Dag 3
Vi åker vidare längs vår vackra ostkust och passerar bland annat "björkarnas stad" Umeå. I den lilla kustbyn Ratan gör vi ett förmiddagsstopp och fortsätter sedan genom Västerbotten och Norrbotten. I Skellefteå äter vi lunch på Nordanågårdens Värdshus (pris ca 110 kr). Därefter gör vi ett besök i Skellefteås kända kyrkstad "Bonnstan", innan vi åker vidare mot Haparanda. I närheten av Piteå gör vi en kort paus för eftermiddagskaffe. Via Kalix kommer vi fram till Haparanda och checkar in på det anrika Stadshotellet. Middag på hotellet.

Dag 4
Idag får vi uppleva den vackra Tornedalen och passerar även Polcirkeln, på vår väg mot Kiruna. Vi gör ett stopp vid den kända Kukkaloforsen för att titta på sikfisket. I byn Korva stannar vi för förmiddagskaffe och ett besök i den kända Hietalas Handelsträdgård. Framme i Pajala äter vi en god lunch på Hotell Smedjan (pris ca 100 kr). Färden fortsätter längs Torneälven och vid Suptallen mellan Vittangi och Svappavara avnjuter vi vårt eftermiddagskaffe. På eftermiddagen gör vi ett besök i kyrkan i Jukkasjärvi och gör även ett stopp vid det nybyggda Icehotel 365, ett ishotell året runt! Obs. Inträde inkl guidning tillkommer (ca 300 kr). Mot kvällen kommer vi fram till Kiruna och checkar in på centrala Hotell Scandic Ferrum för två nätter. Middag.

Dag 5
Dagen utflykt bjuder på otroliga naturupplevelser när vi kör längs Torneträsk till Abisko. Här ges möjlighet att besöka Naturum som visar naturparkens och fjällvärldens växt- och djurliv. De som vill göra en kortare vandring längs Kungsleden stannar kvar i Abisko medan bussen fortsätter till Riksgränsen. Efter fotopaus vid gränsen vänder vi bussen och stannar vid rallarkyrkogården. Bussen hämtar upp de som vandrat på Kungsleden och därefter äter vi vår medhavda picnic (pris efter vad som dukas upp). På återvägen till Kiruna stannar vi för att fotografera den berömda Lapporten. Middag.

Vid klart väder finns möjlighet att se midnattssolen från hotellet.

Bra att veta:
Kontant betalning för köp ombord samt luncher utöver priset.
Bagagevikt 40 kg/person

Dag 6
Frukost och utcheckning. Vi lämnar "världens största kommun" och styr bussen söderut. När vi passerat Malmberget och Gällivare kommer vi fram till Porjus. Här blir vi guidade runt i den nersprängda Expon över Porjus kraftstation. Därefter åker vi vidare till Jokkmokk och äter lunch på egen hand, innan vi besöker fjäll- och samemuseet Àjtte. Söder om Jokkmokk passerar vi på nytt polcirkeln. Incheckning på Hotel Laponia i Arvidsjaur för två nätter. Middag.

Dag 7
Idag gör vi en utflykt längs "Silvervägen" till Arjeplog där vi börjar med att åka upp på Galtispouda, varifrån vi har en fantastisk utsikt över sjön Hornavan och fjällen. Därefter besöker vi Silvermuseet med bland annat en unik samling av samiskt silver. Lunch arrangeras. På väg tillbaka till Arvidsjaur gör vi ett stopp i Båtsouj sameviste där vi får komma i närkontakt med renar och lära oss om samernas kultur och arbete, innan vi återvänder till hotellet. Middag.

Dag 8
Utcheckning och frukost. Vi vänder bussen söderut igen och passerar bland annat Avaviken, Sorsele och Storuman, innan vi stannar för förmiddagskaffe vid Nybyggarland. Färden fortsätter förbi Vilhelmina och Ångermanälven och i Dorotea gör vi ett lunchstopp. Här får vi även se de kända Nattvardsstatyerna vid kyrkan. Mätta och belåtna åker vi genom Jämtland, stannar för eftermiddagskaffe och framme i Östersund åker vi ut på Frösön med den fina kyrkan och Pettersson-Bergers Sommarhagen. Incheckning och middag på fina Quality Hotel & Resort Frösö Park.

Dag 9
Vi fortsätter genom Jämtland och Härjedalen till Dalarna. Vid lunchtid kommer vi fram till Mora och börjar med att besöka Zorngården, Anders Zorns hem (inträde och guidning ingår). Eftermiddagen är fri för lunch och egna strövtåg i staden. De som vill kan besöka Zornmuseet och Vasaloppsmuseet (inträde tillkommer). På eftermiddagen kör vi till Nils Olssons hemslöjd i Nusnäs där vi får se tillverkningen av dalahästar. Därefter återvänder vi till Mora och checkar in för övernattning på Hotell Moraparken. Middag.

Dag 10
Tidig avresa. På resan genom Dalarna passerar vi bland annat Leksand och Borlänge. Sedan njuter vi av Västermanland och Närke, innan vi drar handbromsen för förmiddagskaffe vid Kopparberg i Västergötland. På Olshammargården avnjuter vi vår sista lunch tillsammans (ingår i resans pris). Vi hinner även med ett besök i den enormt vackra träkyrkan i Habo, innan vi fortsätter hemåt genom Småland. På kvällen är vi åter i Skåne efter en oförglömlig resa genom vårt vackra land!

Pris 12 195:-

I resans pris ingår: Bussresa, 9 nätter i dubbelrum inkl halvpension, besök på Båtsouj, inträde Ájtte, Silvermuseet och Zorngården, gemensam avslutningslunch dag 10, utflykter och besök enligt program samt reseledare.

Tillkommer: fm kaffe, luncher, em kaffe

Enkelrumstillägg: 2900:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Fler resor