Portugal med Algarve

Med boende i Albufeira och Lissabon

9-dagarsresa
Avresa 8/10

Portugals berömda "Riviera" Algarve lockar med 16 mil lång kuststräcka! Hit åker man för det varma vattnet, de resan stränderna och den rika historian. Vi bor i Algarves största turistort Albufeira där hjärtat i staden är Gamla Stan med små romantiska gator. Sol och bad blandas med intressanta utflykter till bland annat en vingård och en keramikfabrik! Vi avslutar resan med två nätter i Lissabon, Portugals huvudstad sedan 1200-talet!

Program

Dag 1
Uppsamling och vidare över Öresundsbron till Kastrup. Flyget avgår kl 12.20 och framme i Lissabon kl 15.10, väntar en buss som tar oss vidare till södra kusten i Portugal - Algarve och till Albufeira. Incheckning på fina Hotel Vila Galé Cerro Alagoa, www.vilagale.pt. för 6 nätter med halvpension.

Dag 2
Hela dagen är fri för att på egen hand upptäcka Albufeira. Strosa i Gamla Stan, shoppa i några av de många butikerna eller bara sola och bada på den härliga stranden! På hotellet finns det 2 utomhuspooler med solstolar och en inomhuspool med spa, bastu och massage. Det ligger även nära den fina stranden!

Dag 3
Idag arrangerar vi en utflykt som börjar med vinprovning i sir Cliff Richards vingård Adega do Cantor, som ligger i Guia, mitt i Portugals vindistrikt. Här får vi en guidad rundvisning och provsmakning av fyra viner. Vi fortsätter till Silves, en stad med spännande historia. Här uppförde romarna en borg innan morerna kom och tog herraväldet. De stannade i hundratals år och gjorde Silves till en blomstrande och välmående stad. 1242 kom de kristna riddarna och återtog staden. Under alla dessa år har borgens röda murar lyst mot himmelen, högt över Silves. Lunch och strövtåg på egen hand. Portugiserna är kända för sin vackra keramik och nästa besök är på keramikateljén Porches Pottery. Vi får se flera konstnärer måla tallrikar, fat, vaser, lampor och mycket annat. Självklart finns det möjlighet att köpa något vackert med sig hem. Utanför Lagoa hittar vi en magnifik kustremsa med honungsfärgade klippor som formats av havet i tusentals år. Här gör vi ett sista stopp och får njuta av en fantastisk vy längs promenadvänlig väg innan vi åker tillbaka till Albufeira. Tillbaka på hotellet på sena eftermiddagen. Pris för utflykten inkl vinprovning: 400:-, beställes vid bokning av resa.

Dag 4
Hela dagen fri för egna upptäcktsfärder och sol & bad!

Dag 5
Efter frukost arrangeras en utflykt till Cabo de Sao Vicente, eller Kap Sankt Vincent som den heter på svenska. Detta är Europas sydligaste punkt och udden var känd redan under antiken. Med sina branta klippor och raukar är det en stor källa till myter och legender. Längst ut på udden finns en gammal fästning man kan besöka och även ett fyrtorn som har ett av Europas skarpaste ljus. Vi fortsätter sedan till Lagos med långa, breda sandstränder som man ofta får ha helt för sig själv. Mellan stränderna sträcker sig stora bergsområden ut i vattnet och skärmar av från stadslivet. Detta är ett av de mest fotograferade platserna i Europa! Om intresse finns ordnas det en båttur ut till den vackraste platsen! Pris ca 15 €. Själva staden har en intressant historia och det finns bland annat ett välbevarat fort från 1700-talet man kan besöka. Är man shoppingsugen finns här många marknader att fynda på! På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Pris för utflykten: 350:-, beställes vid bokning av resa.

Dag 6
Avkoppling, sol och bad i Albufeira hela dagen!

Dag 7
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Algarvekusten och tar oss tillbaka till Lissabon. Portugals huvudstad har anor från 100-talet f.Kr och har varit huvudstad ända sedan 1256. Efter en stor jordbävning 1755 jämnades 2/3 av staden totalt och det har tagit lång tid att bygga upp den i sitt forna skick igen. Dess historiska centrum ligger på sju kullar vilket gör att många av stadens gator är för branta för motortrafik. Därför finns det tre bergbanor och en väldigt annorlunda hiss upp till de övre delarna av staden. Här finns även en av världens största stadsparker, Monsantoparken. Vi möter en lokalguide och gör en rundtur på ca 4 tim innan vi checkar in på Sana Malhoa Hotel, ett fyrstjärnigt hotell mitt i centrum. Middag på hotellet.

Dag 8
Hela dagen är fri för egna upptäckter i Lissabon. Kanske vill man besöka Gulbenkians fantastiska museum, som ligger några kvarter från hotellet, beundra Belemtornet, prova Elevador de Santa Justa - hissen mellan undra och övre delarna av staden eller kanske bara strosa omkring och njuta av atmosfären? På kvällen samlas vi för en härlig kväll på Club de Fado där vi äter en god middag samtidigt som vi njuter av en "fadoshow" med traditionell portugisisk gitarrmusik och mycket speciell fadosång!

Dag 9
Sovmorgon, frukost och utcheckning. Flyget från Lissabon avgår kl 17.00 och kl 21.35 landar vi på Kastrup. Här väntar vår buss på oss och vi är åter i Sverige efter en oförglömlig semester i härliga Portugal!

Pris 12 990:-

I resans pris ingår: Bussresa Kastrup t/r, broavgift, flyg Kastrup-Lissabon t/r i ekonomiklass, busstransfers i Portugal, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, middag och fadoshow dag 8, stadsrundtur med lokalguide i Lissabon samt representant från Hagestad Touring under hela resan.

Tillkommer: utflykt dag 3 och 5 (beställes vid bokning av resa)

Enkelrumstillägg: 3000:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor