Spreewald med Dresden

Med stakpråmsfärd och heldag i Dresden, Nordtysklands Florens

4-dagarsresa
Avresa 23/7

Spreewald kallas av tyskarna för Brandenburgs Venedig. Floden Spree flyter stilla genom vacker natur med prunkande växtlighet och ett artrikt djurliv. Tillsammans med kanaler och bifloder bildar detta ett unikt landskap som finns med på Unescos världsarvslista. Naturligtvis får vi uppleva en fantastiska stakpråmstur på kanalerna och smaka den goda ättiksgurkan, som området är speciellt känt för. Dessutom tillbringar vi en heldag i "Sachsens Pärla" - Dresden.

Program

Dag 1
Uppsamling och vidare över Öresundsbron. Vi stannar i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Överfarten till Rostock tar ca 2 tim och ombord finns möjlighet att äta en god lunch. Vi åker sedan vidare på tyska autobahn, stannar för eftermiddagskaffe utanför Berlin och kommer fram till Cottbus på kvällen. Incheckning på Lindner Congress Hotel, www.lindner.de. Middag.

Dag 2
Dagsutflykt till Spreewald. Vi tillbringar hela dagen i denna vackra natur. I området bor mestadels sorber, ett folkslag som har en egen tysk dialekt och använder sig av pråmar för att ta sig runt i området. De har i alla tider ägnat sig åt lantbruk och har en gammal tradition när det gäller att lägga in gurkor. Dessa har blivit världskända och naturligtvis får vi möjlighet att både prova och köpa dessa godsaker. Vi får även uppleva en stakpråmsfärd genom kanalsystemet, där vi stannar för lunch på Gasthof Wotschofska (ingår i priset). På eftermiddagen återvänder vi till Cottbus. Middag på hotellet ingår.

Dag 3
Hela dagen tillbringar vi i Dresden, vackert inbäddat i det sachsiska bergslandskapet. Här slingrar sig Elbe igenom staden som ofta benämns som "Nordtysklands Florens". Ett kulturcentrum som blomstrade ända fram till den ödesdigra natten den 13:e februari 1945 då staden bombades och lades i aska. Hundratals miljoner euro har återuppbyggnaden kostat och nu kan vi åter njuta av det magnifika Zwingerpalatset, tjusiga barockkyrkan Frauenkirche med sin imponerande kupol och Semperoperan där Rickard Wagner framförde sina första operaverk. Vi inleder med en stadsrundtur därefter är dagen fri för egna strövtåg.
Middag på hotellet i Cottbus.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Spreewald för denna gång och tar oss norrut förbi Berlin. Utmed resvägen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch från busscaféet (ingår ej). Framme i Rostock hinner vi med lite gränshandel, innan färjan avgår kl 15.00 och tar oss tillbaka till Gedser. Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en härlig sommarresa till natursköna Spreewald!

Pris 4095:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 3 nätter i dubbelrum inkl halvpension, stakpråmsfärd inkl lunch, stadsrundtur i Dresden med lokalguide samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 550:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här! 


Fler resor