Midsommarresa till Dalarna

Succé varje år!

4-dagarsresa
Avresa 20/6

I Dalarna firas midsommar under flera dagar med varierande program från by till by. Under vår vistelse i Dalarna bor vi i Mora, som ligger vackert beläget mellan Siljan och Orsasjön. Vi besöker självklart dalahästtillverkningen i Nusnäs och Zornmuséet under vår vistelse. Midsommarfirande får vi uppleva både i Leksand där blommorna till stången kommer med båtar på Dalälven och i Orsa där vi blir underhållna av Orsa Spelmän!

Program

Dag 1
Vi kör från Hagestad kl 04.55 - Borrby, kiosken kl 05.00 - Skillinge, torget kl 05.10 - Simrishamn, godsmagasinet kl 05.25 - Gärsnäs, jvgstn kl 05.40 - Tomelilla, jvgstn kl 06.05 - Ystad, Hälsobacken kl 06.25 - Skurup, E65-rasten kl 06.45 - Svedala, Circle K kl 07.00 - Malmö, Jägersro kl 07.30. Det finns även möjlighet att gå ombord längs E4:an mot Jönköping. Vi fortsätter längs Vätterns strand, genom vårt vackra land förbi Örebro, Ludvika och Borlänge. Under dagen gör vi lämpliga stopp för lunch och kaffe. Mot kvällen är vi framme i Dalarna och Mora. Incheckning och middag på centrala Hotell Siljan.

Dag 2
Efter frukost kör vi till Nusnäs och Nils Olssons dalahästtillverkning. Här får vi se hur en av Sveriges mest kända symboler - dalahästen - blir till. Självklart kan man även köpa något exemplar med sig hem. Tillbaka i Mora har vi några timmar på egen hand i centrum, innan vi samlas på hotellet för en härlig midsommarbuffé till lunch. Mätta och belåtna sätter vi oss i bussen och åker till Leksand och stannar vid den stora bron över Dalälven. Här kommer kyrkbåtar fulla med blommor för att klä midsommarstången. En båt har även spelmän med sig. Sedan tågar de till Sammilsdalen, där stången ska kläs och resas. Vid 20-tiden är den på plats och då återvänder vi till Mora och vårt hotell.

Dag 3
Idag börjar vi med ett besök på Zornmuseet och Zorngården, Emma och Anders Zorns bostad i Mora som dessutom ritats av konstnären själv. Här får vi en guidad visning och efter en korvlunch från busscaféet (ingår ej) åker vi till Orsa Hembygdsgård där vi firar midsommar tillsammans med Orsa Spelmän! Mot kvällen återvänder vill vårt hotell för middag.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi tar farväl av Mora och beger oss söderut igen. På vår hemresa för vi lämpliga stopp utmed resvägen för kaffe och lunch. Vi är åter i Skåne på kvällen efter en härlig midsommarvistelse i Dalarna!

Pris 4395:-

I resans pris ingår: Bussresa, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, midsommarbuffé dag 2, inträde och guidning på Zorngården, inträde till Zornmuseet, besök på Nusnäs dalahästtillverkning, midsommarfirande i Leksand och Orsa samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1050:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor