Skrivarhelg på Möckelsnäs Herrgård

med Sofie Berthet & Kerstin Önnebo

Nyhet 2020! Tid till dig och ditt skrivande!
3-dagarsresa
Avresa 17/4

Var tredje svensk drömmer om att skriva en bok. Gör du det också? Då är det här resan för dig! Passar lika bra för dig som redan har kommit en bit i ditt skrivande och dig som vill börja. Vill du skriva en roman, poesi eller novell? Eller kanske om ditt eget liv? Du får hjälp att komma igång och att komma vidare av två proffs; Sofie Berthet, författare och skrivpedagog samt Kerstin Önnebo, skapare av populära Skrivarpodden. Vi fyller tre dagar med skrivövningar, skrivtips, inspiration, egen skrivtid och samtal kring din text.

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare norrut och stannar för förmiddagskaffe utmed resvägen (Hagestadkaffe och ost- och skinksnittar finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Möckelsnäs Herrgård som ligger vackert belägen vid naturfagra sjön Möckeln några mil från Älmhult. Detta blir vårt hem under tre dagar. Vi anländer i lagom tid för lunch som vi, liksom övriga måltider, äter i restaurangen. Eftermiddagen ägnar vi åt skrivande! Fokus ligger på kreativt skrivande och övningar för att få orden att flöda. Vi pratar om olika sorters litteratur och funderar över vad vi vill skriva. Under en frågestund ges svar på alla frågor om skrivande och om att ge ut böcker. Med start under eftermiddagen och under tre dagar, kommer det att finnas möjlighet att diskutera det egna skrivandet utifrån en medhavd A4-sida med egen text, med antingen Sofie eller Kerstin. På kvällen äter vi en god två-rättersmiddag tillsammans och lär känna varandra bättre.

Dag 2
Vi börjar dagen med en god frukost och sätter sedan igång direkt med att skriva. Vi över oss på gestaltning och arbetar med olika sätt att variera texten och få läsaren att känna sig som en del av berättelsen. Efter lite förmiddagsfika fortsätter vi med olika övningar och efter en god lunch åker vi med bussen till Stenbrohults kyrka i närheten av Linnés Råshult och vandrar runt på kyrkogården för att hämta inspiration. Tillbaka på Möckelsnäs Herrgård får vi eftermiddagsfika och arbetar sedan med att skapa trovärdiga karaktärer. En del av eftermiddagen ägnas åt eget skrivande. På kvällen serveras vi en god tre-rättersmiddag och efter maten är det frivillig uppläsning av texter och trevlig samvaro.
Dag 3
Efter ännu en god frukost samlas vi i konferensrummet för att skriva. Idag handlar det om hur man kan bygga upp en berättelse. Vi får inspiration av gemensamma skrivövningar och sedan ges det utrymme för eget skrivande. Efter lunch skriver vi vidare tillsammans och på eftermiddagen avrundar vi och tar plats i bussen för hemfärd. Fulla av både nya och kanske också gamla berättelser är vi åter på våra hemorter på tidig söndag kväll!

Pris 6200:-

I resans pris ingår: Bussresa, 2 nätter med del i dubbelrum inkl frukost, 3 luncher, förmiddagsfika och eftermiddagsfika dag 2, två-rättersmiddag dag 1, tre-rättersmiddag dag 2 samt kursledare Sofie Berthet och Kerstin Önnebo.

Enkelrumstillägg: 1000:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar och omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

Bra att veta
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person 

Fler resor