Östersjön Runt

Härlig rundresa i Estland, Lettland & Litauen!
7-dagarsresa
Avresa 19/9

Våra närmsta grannländer i öst, Estland, Lettland och Litauen är som oskrivna blad för oss. Efter många år under sovjetiskt förtryck är länderna åter fria och kan visa upp en fantastisk natur och mängder av vackra byggnader! Vi besöker de tre huvudstäderna Riga, Tallinn och Vilnius och även det imponerande slottet Trakai!

Program

Dag 1
Efter uppsamling på eftermiddagen åker vi till Blekinge och Karlshamn. Här åker vi ombord på DFDS färja till Klaipeda i Litauen. När vi checkat in i våra bekväma 2-bäddshytter, avnjuter vi en god 3-rättersmiddag.

Dag 2
Frukostbuffé ombord! På förmiddagen är vi framme i Klaipeda och vi åker vidare direkt till Vilnius. Vi stannar till vid Korsberget, en av Litauens mest fascinerande sevärdheter. På berget finns kors i alla möjliga storlekar, former och färger och uppskattningsvis finns det över 100 000 stycken! Efter detta intressanta stopp fortsätter vi till Vilnius, Litauens huvudstad. Här går vi en promenad i Gamla Stan som är med på Unescos världsarvslista och är helt unik med sina smala gränder och mäktiga byggnader. Stora delar av staden lades i ruiner under 2:a världskriget men ett stort och kostsamt renoveringsarbete har återskapat stadskärnan till sitt ursprungliga skick. På kvällen checkar vi in för övernattning och middag på Comfort Hotel LT.

Dag 3
Vi checkar ut från hotellet efter frukost och kör till slottet Trakai som ligger strax utanför staden. Det imponerande slottet är beläget strategiskt på en ö i sjön Galvé och började uppföras på 1300-talet. Sedan dess har det byggt till i etapper och använts till både försvarsborg, palats och fängelse. Sedan mitten av 1600-talet började slottet förfalla och i början av 1900-talet restaurerades hela slottet och idag är det en av Litauens största sevärdheter! Därefter fortsätter vi till Lettland och dess huvudstad Riga och checkar in på Tallink Hotel Riga för 2 nätter. Middag på hotellet.

Dag 4
Vi ägnar dagen åt Riga som ligger vackert belägen vid floden Daugava. Staden var en gång i tiden en av de största och viktigaste Hansastäderna. Vi börjar med en stadsrundvandring då vi bland annat får se Domkyrkan, Nationalteatern, Konserthuset, St Peterskyrkan och Slottet. Resten av dagen är fri för egna upptäcktsfärder i denna mysiga stad. På kvällen avnjuter vi ännu en god middag på hotellet.Bra att veta
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person
Dag 5
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Riga för denna gång och tar oss mot Estland. Framme i Pärnu som sägs vara den vackraste badorten längs kusten, gör vi ett längre lunchstopp. Mätta och belåtna fortsätter vi sedan vidare norrut till Estlands huvudstad, Tallinn. Incheckning och middag på Park Inn by Radisson Central Tallinn.

Dag 6
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och lastar in i bussen. Vi gör en rundtur då vi bland annat får se Katarina den II:s slott, Alexander Nevskijkatedralen, Domkyrkan från 1200-talet och Gamla Stan som sägs ha norra Europas bäst bevarade byggnader från medeltiden. Gamla stan finns även med på Unescos världsarvslista och hela staden andas medeltid. Resten av dagen har man tid för egna strövtåg innan vi samlas för att åka till färjeläget och gå ombord på Tallinks färja till Stockholm. Incheckning i bekväma 2-bäddshytter och därefter samlas vi för att avnjuta sista gemensamma middagen. 

Dag 7
Frukost ombord. Färjan är framme i Stockholm kl 10.15 och efter en liten rundtur i vår vackra huvudstad, beger vi oss söderut genom Smålands skogar. Vi gör lämpliga stopp utmed resvägen för kaffe och mat. På kvällen är vi åter i Skåne efter en oförglömlig resa runt Östersjön!

Pris 7450:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, vägskatter, 2 nätter i 2-bäddshytter inkl halvpension, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, inträde till Trakai, utflykter och guidningar enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 2200:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor