Normandies guldkorn och medeltida Brygge

Upplev medeltida Brygge och det vackra landskapet i Normandie med Honfleur, , Deauville och inte minst dagen D 1944 - Europas räddning
8-dagarsresa
Avresa 8/8

Vi bor en natt i Brygges medeltida stadskärna och fyra nätter i Caen. Härifrån gör vi utflykter till bland annat Honfleur, Deauville, Pegasus Bridge, Point du Hoc, Omaha Beach och Bayeux. Normandie är de goda ostarnas och den gyllene calvadosens förlovade land! De gamla vikingarna visste vad de gjorde när de slog ner sina bopålar här!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar för förmiddagskaffe (kaffe och ost- och skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Överfarten till Puttgarden går snabbt och vi reser vidare på tyska autobahn. Under dagen gör vi lämpliga stopp för lunch och kaffe. Mot kvällen kommer vi fram till gemytliga Hotel Idingshof i Bramsche. Middag.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Färdvägen fortsätter genom Nordreihn-Westfalen ner till holländska gränsen och i Eindhoven gör vi ett lunchstopp. Vi åker vidare genom Holland, fortsätter in i Belgien och på eftermiddagen anländer vi till dagens slutmål Brygge. Den medeltida stadskärnan blev år 2000 upptagen på Unescos världsarvslista. På det stora torget Markt reser sig det ståtliga, åttkantiga och 83 meter höga klocktornet från 1432. Vårt hotell Martin´s ligger strax intill och här bor vi en natt. Vi inleder med kanalbåtsrundtur i de mysiga kvarteren och kvällen avslutas med en god 2-rättersmiddag på bryggeriet De Halve Maan.

Dag 3
Efter en lugn och skön morgon checkar vi ut och lämnar Brygge. Färdvägen följer kustlinjen längs engelska kanalen och lagom till förmiddagsrasten är vi inne i Frankrike och passerar Dunkerque, Calais och fortsätter mot Le Havre. Här korsar vi floden Seine över den mäktiga bron "Pont de Normandie" och rullar in i den bedårande vackra hamnstaden Honfleur. Staden är från 1000-talet och bjuder på vackra kullerstensgator, korsvirkeshus och skifferfasader som allt badar i ett speciellt ljus som bildas vid Seines mynningsvik. Detta ljus har lockat många konstnärer i flera århundraden. Vi gör ett längre stopp, innan vi åker den sista biten i Caen. Här ska vi bo 4 nätter på Hotel The Originals Caen de France. Middag.

Dag 4
Efter frukost åker vi ut i landskapet som präglas av mjuka kullar med betande kossor och många lundar med äppelträd. I Coudray-Rabut, mitt i Calvadosdistriktet ligger destilleriet Cour de Lion, en vackert belägen gård omgärdad av äppelodlingar. Här får vi en rundvisning som avslutas med en smakfull provning av camembertostar och Calvados! Därefter åker vi till Deauville, semesterparadiset med bred, brädklädd strandpromenad och flotta villor i tudorstil. Här gör vi ett stopp för lunch på egen hand innan vi åker vidare till Benouville och Pegasus Bridge, bron över floden Orne. Det var här som major John Howards kompani landade med sina glidflygplan och inledde invasionen av Normandie. Eftermiddagen avslutas i Caens centrum som domineras av St Etiennes klosterkyrka, ett romanskt byggnadsverk från 1000-talet som skyddade 100-tals invånare under tyskarnas belägring 1944. Middag på hotellet.
Dag 5
Dagen ägnas åt den otroligt vackra kustremsan längs Seinebukten, den så kallade invasionskusten. De olika stränderna bär fortfarande kodnamnen från kriget och ligger som ett pärlband; Sword Beach, Juno Beach och Gold Beach. Vi gör ett längre stopp i Arromanches. Det var här som de allierade byggde en konstgjord hamn som man än idag kan se resterna av. Lunch på egen hand. På eftermiddagen besöker vi D-daymuseum 360, innan vi åker tillbaka till vårt hotell i Caen. Middag. 

Dag 6
Efter frukosten åker vi till den lilla staden Bayeux och vi börjar med att studera den berömda Bayeuxtapeten, som är både ett unikt historiskt dokument och ett fascinerande konstverk. Det berättar om den normandiska erövringen av England 1066. I staden finns bland annat den mäktiga katedralen Notre Dame och det ges tid för lunch på egen hand i den mysiga staden. På eftermiddagen fortsätter vi till Omaha Beach och besöker den amerikanska kyrkogården med sina 9835 kors i vit marmor. Via vackra Point du Hoc återvänder vi till Caen och vårt hotell. Middag.

Dag 7
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Caen och åker österut. Via Belgien är vi tillbaka i Tyskland och checkar in på vårt övernattningshotell Mercure Hotel Düsseldorf Süd i Rührområdet. Middag.

Dag 8
Vi fortsätter vår hemresa norrut och under dagen passerar vi bland annat Bremen och Hamburg. I Puttgarden tar vi färjan tillbaka till Rödby och via Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en mycket intressant och historisk resa!

Pris 10 995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgifter, vägskatter, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter och inträden enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 2600:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
Bra att veta

Giltigt pass måste medtas
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt: 40 kg/person
 

Fler resor