Kofest i St Anton/Österrike


Utflykt till Italien och en härlig bergstur!
7-dagarsresa
Avresa 11/9

Succéresan år efter år! I Österrike är det många fester i alla småbyar och en gång om året när kossorna ska tas hem från betet på hösten, är det extra trevligt! Alla hjälps åt, det är marknad på gator och torg och korna är vackert utsmyckade med blommor när det kommer tillbaka till byn. Följ med oss och upplev denna traditionella och speciella händelse! Vi bor i St Anton, kanske mest känd som skidreseort, men fantastiskt vacker året runt! Härifrån gör vi en utflykt till Italien och en härlig dagstur över alperna med hänförande utsikter! 

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, kaffe och ost- o skinksnittar finns att köpa ombord. Framme i Rödby tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Efter ankomst fortsätter vi förbi bl a Hannover och gör lämpliga stopp för lunch och eftermiddagskaffe utmed resvägen. Framme i Kassel checkar vi in på Wyndham Garden Hotel. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi fortsätter vår resa söderut och passerar bl a Würzburg och Ulm innan vi åker över gränsen till Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för förmiddagskaffe och lunch. På eftermiddagen kommer vi fram till St Anton och checkar in för fyra nätter med halvpension på Hotel Arlberg. Middag.

Dag 3
Efter frukost gör vi en dagsutflykt till Italien. Vid Reschensee gör vi ett stopp för kaffe. Ur sjön sticker ett gammalt kyrktorn upp och det är det enda som finns kvar av byn som en gång fanns här. Vid ett dammbygge skulle hela byn flyttas men dom hann inte flytta allt utan stora delar av byn sattes under vatten. Det finns dom som säger att man kan höra kyrkklockorna ringa från botten av sjön. 
Vi fortsätter på vackra vägar genom fruktodlingar till den italienska kurorten Merano och börjar med att besöka den fina marknaden. Resten av eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Mot kvällen återvänder vi till St Anton och vårt hotell. Middag.

Dag 4
Idag är det den stora festdagen! Hela dagen tillbringar vi i St Anton och deltager i festligheterna, beundrar kossorna när de passerar genom centrum och firar tillsammans med lokalbefolkningen! Mot kvällen samlas vi på vårt hotell för ännu en utsökt middag.

Dag 5
Idag gör vi en härlig bergstur. Vi kör på vackra vägar och gör lämpliga utsikts- och fotostopp. Lunchen intar vi i form av en god picnic (pris efter vad som dukas upp). Uppfylld av naturupplevelser återvänder vi till St Anton och vårt hotell. Middag.

Dag 6
Det har blivit dags att säga adjö till St Anton och Österrike och bege oss hemåt igen. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch. Mot kvällen anländer vi till Dessau och checkar in på Radisson Blu Fürst Leopold för övernattning och middag.

Dag 7
Frukost. Vi fortsätter vår hemresa norrut och passerar under dagen bl a Potsdam och Berlin. Vi gör lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. Efter lite gränshandel (om tid ges), väntar färjan i Rostock som tar oss till Gedser, över Öresundsbron och på kvällen är vi åter i Sverige efter en upplevelserik och oförglömlig resa till Österrike!

Pris 7295:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension, alla utflykter enligt program samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 800:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


B
ra att veta: 
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person
 

Fler resor