Portugal med Algarve

Med boende i Albufeira och Lissabon
9-dagarsresa
Avresa 29/9

Portugals berömda "riviera" Algarve lockar med 16 mil lång kuststräcka! Hit åker man för det varma vattnet, de rena stränderna och den fantastiskt vackra naturen. Vi bor i Algarves största turistort Albufeira där hjärtat i staden är Gamla Stan med små romantiska gator. Sol och bad varvas med intressanta utflykter till sir Cliff Richards vingård och Cabo San Vincent, Europas sydvästligaste hörn. Vi avslutar resan med två nätter i Lissabon, Portugals sköna huvudstad sedan 1200-talet! Sista kvällen får vi uppleva känslosam Fadosång på genuin Fadoklubb!

Program

Dag 1
Uppsamling och vidare över Öresundsbron till Kastrup. Flyget avgår kl 06.00 och landar i Lissabon kl 08.45. Här väntar en buss som tar oss vidare till södra kusten i Portugal - Algarve och till Albufeira. Incheckning på fina Hotel Vila Galé Cerro Alagoa, www.vilagale.pt för 6 nätter med halvpension.

Dag 2
Hela dagen är fri för att på egen hand upptäcka Albufeira. Strosa i Gamla Stan, shoppa i några av de många butikerna eller bara sola och bada på den härliga stranden! På hotellet finns det 2 utomhuspooler med solstolar och en inomhuspool med spa, bastu och massage.Det ligger även nära den fina stranden!

Dag 3
Idag arrangerar vi en utflykt till den vackra kustremsan utanför Lagoa. De honungsfärgade klipporna är magnifika i sina former och här finns en promenadvänlig väg längs kusten som inbjuder till fantastiska vyer ut över havet. I Lagoas centrum finns tid för såväl shopping som bad innan vi åker vidare till Porches. Portugiserna är kända för sin vackra keramik och här finns en keramikateljé med flera konstnärer som sitter och målar porslin. Självklart finns det möjlighet att köpa något med sig hem! Vår utflykt går sedan vidare till Guia, mitt i Algarves vindistrikt, där Cliff Richards Adego do Cantor ligger. En allé av palmer möter oss på väg upp till själva vingården. Här får vi prova 4 sorters vin i den svala vinkällaren och även köpa med oss några flaskor om vi så önskar. Tillbaka på hotellet på sena eftermiddagen. Pris för utflykten inkl vinprovning: 400:-, beställes vid bokning av resa.

Dag 4
Hela dagen fri för egna upptäcktsfärder och sol & bad! Det lilla tåget stannar strax utanför vårt hotell och den som vill kan åka med en runda för en billig peng. Här finns också i närheten av hotellet ett fint café med många läckra bakverk!

Dag 5
Efter frukost arrangeras en utflykt till Cabo de Sao Vicente, eller Kap Sankt Vincent som den heter på svenska. Detta är Europas sydligaste punkt och udden var känd redan under antiken. Med sina branta klippor och raukar är det en stor källa till myter och legender. Längst ut på udden finns en gammal fästning man kan besöka och även ett fyrtorn som har ett av Europas skarpaste ljus. Vi fortsätter sedan till Lagos med långa, breda sandstränder som man ofta får ha helt för sig själv. Mellan stränderna sträcker sig stora bergsområden ut i vattnet och skärmar av från stadslivet. Detta är ett av de mest fotograferade platserna i Europa! Om intresse finns ordnas det en båttur ut till den vackraste platsen! Pris ca 17 €. Själva staden har en intressant historia och det finns bl a ett välbevarat fort från 1700-talet man kan besöka. Är man shoppingsugen finns här många marknader att fynda på! På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Pris för utflykten: 300:-, beställes vid bokning av resa.

Dag 6
Avkoppling, sol och bad i Albufeira hela dagen!

Dag 7
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Algarvekusten och tar oss tillbaka till Lissabon. Portugals huvudstad har anor från 100-talet f.Kr och har varit huvudstad ända sedan 1256. Efter en stor jordbävning 1755 jämnades 2/3 av staden totalt och det har tagit lång tid att bygga upp den i sitt forna skick igen. Dess historiska centrum ligger på sju kullar vilket gör att många av stadens gator är för branta för motortrafik. Därför finns det tre bergbanor och en väldigt annorlunda hiss upp till de övre delarna av staden. Här finns även en av världens största stadsparker, Monsantoparken. Vi möter en lokalguide och gör en rundtur på ca 4 timmar innan vi checkar in på Sana Rex Hotel, som ligger nära Eduardo VII parken. Middag på hotellet.

Dag 8
Hela dagen är fri för egna upptäckter i Lissabon. Vi rekommenderar Yellow Buses som kör fina guidade turer runt alla sevärdheter. Här kan du enkelt hoppa av och på beroende på vad du vill utforska eller vill du kanske strosa omkring och njuta av atmosfären? Det är lätt att hitta runt i Lissabon och här finns mycket att titta på och beundra. På kvällen samlas vi för en härlig kväll på Club de Fado där vi äter en god middag samtidigt som vi njuter av en "fadoshow" med traditionell portugisisk gitarrmusik och mycket speciell fadosång!

Dag 9
Tidig utcheckning. Flyget från Lissabon avgår kl 07.00 och kl 11.35 landar vi på Kastrup. Här väntar vår buss på oss och vi är åter i Sverige efter en oförglömlig semester i härliga Portugal!

Pris 13 590:-

I resans pris ingår: Bussresa Kastrup t/r, broavgift, flyg Kastrup-Lissabon t/r i ekonomiklass, busstransfers i Portugal, 7 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukost, middag och fadoshow dag 8, stadsrundtur med lokalguide i Lissabon samt representant från Hagestad Touring under hela resan.
Tillkommer: utflykter dag 3 och 5 (beställes vid bokning av resa)

Enkelrumstillägg: 4000:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


B
ra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Passkopior skickas till oss senast 1 mån före avresa.
Bagage: 1 incheckat bagage á 23 kg samt handbagage max 8 kg per person.
Valuta: Euro
 

Fler resor