Dresden - "Florens vid Elbe"

Sommarresa till "Sachsens Pärla"
4-dagarsresa
Avresa 6/6

Dresden ligger på båda sidor av den glittrande floden Elbe. På grund av sitt vackra läge och milda klimat, sin barockarkitektur och sina muséer, kallas ofta Dresden för "Elbflorenz"-Florens vid Elbe. Under andra världskriget bombades Dresden sönder och samman. Men efter ett gediget arbete står nu de flesta gamla byggnader återuppförda i sitt originalskick! Staden har blivit internationellt känd för sin gamla stad med Frauenkirch, Semperoperan, Zwingerpalatset och Residenzschloss som alla är återuppbyggda. Dresden anses också vara en av Europas grönaste städer med mycket skog och många grönområden! Vi gör en härlig båttur på Elbe och besöker de vackra slotten Pillnitz och Wackerbarth. Så följ med på en härlig sommarresa till natursköna och vackra Dresden i Sachsen!

Program

Dag 1
Efter uppsamling kör vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Färjan till Rostock tar ca 2 tim och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé ( beställes vid bokning av resa, 250:- )och handla till bra priser. Vi åker sedan vidare på tyska autobahn och stannar för förmiddagskaffe utanför Berlin. På sena eftermiddagen är vi framme i Dresden och checkar in på centrala Achat Comfort Hotel. Middag på hotellet.

Dag 2
Vi börjar dagen med en intressant stadsrundtur på ca 2 timmar med lokalguide då vi bland annat får se den vackra Semperoperan och Zwingerpalatset. Resten av dagen kan man själv utforska staden. Vi kan varmt rekommendera ett besök i den helt återuppbyggda Frauenkirche. På kvällen samlas vi för middag på en trevlig restaurang. ( ingår i resan)

Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt: 40 kg/person
Middagar & lunch utöver betalas i Euro på plats.
Dag 3
Efter frukost gör vi en härlig båttur på den glittrande floden Elbe. Ca 2 timmar njuter vi av naturen längs floden och framme i Pillnitz går vi iland. Vi får en guidad rundtur på det vackra slottet Pillnitz och dess fantastiska trädgårdar. Lunch arrangeras för de som önskar, pris ca 15 euro ( beställes vid bokning av resa) På eftermiddagen beger vi oss till Sachsens äldsta vingård, slottet Wackerbarth. Vi får en rundvisning i deras moderna vinfabrik, de böljande vinodlingarna och de vackra barockträdgårdarna. Här tillverkas även Tysklands motsvarighet till champagne-sekt. Rundturen avslutas med en provsmakning ( 3 sorters vin ). Mot kvällen återvänder vi till Dresden och vårt hotell. Middag arrangeras pris 25 euro( beställes vid bokning)

Dag 4 
Frukost och utcheckning. Vi lämnar Dresden för denna gång och tar oss tillbaka norrut förbi Berlin till Rostock. Innan färjan avgår hinner vi med lite gränshandel och via Danmark och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en härlig resa till vackra Dresden!

Pris 4895:-                                                

I resans pris ingår: Buss och båtresor, broavgifter, vägskatter, EU-moms, 3 nätter i dubbelrum inkl frukostbuffé, middag på hotellet dag 1, middag på restaurant dag 2, lokalguide, båttur på Elbe, inträde o rundvisning Pillnitz, vinprovning och rundtur på Wackerbarth samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 750:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

0411-52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor