Italienska Vinvägar


Med Bardolino, Valpolicella, Garda och Piemonte
9-dagarsresa
Avresa 31/8

Succé 2018! En fantastisk rundresa till olika vindistrikt i norra Italien! Vi besöker bland annat vingårdar i Bardolino, Tommasi, Asti, Garda och Barolo i Piemonte. Dessutom provar vi choklad och tryffel i Alba och gör en guidad rundtur i Verona! Vi insuper det vackra italienska landskapet och fyller resväskan med fantastiska minnen, vinflaskor och upplevelser!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett fikastopp i Danmark då vi erbjuder ost- och skinksnittar och riktigt Hagestadkaffe, innan vi fortsätter till Gedser. Färjeöverfarten tar knappt 2 timmar och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris 250 kr, beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Tyskland och mot kvällen kommer vi fram till vårt övernattningshotell Best Western i Jena. Middag.

Dag 2
Färden fortsätter vidare genom Thüringen, Bayern och Österrike. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch. Via ståtliga Europabron åker vi över Brennerpasset in i Bella Italia. Som ett turkost smycke ligger Gardasjön omringad av Dolomiterna och gränsar mot Trentino i norr, Lombardiet i väster och Veneto i söder och öster. Mot kvällen når vi Riva del Garda och checkar in på Hotel Centrale, vårt hotell i tre nätter. Middag på hotellet.

Dag 3
Efter en lugn och skön morgon åker vi längs Gardasjöns östra sida och får njuta av pittoreska byar, vacker grönska och ett glittrande vatten. I Bardolino besöker vi Museo dell´olio de Oliva och går en rundtur igenom produktionen som avslutas med en provsmakning av de olika olivoljorna. Efter denna uppvärmning av smaklökarna är det dags för vinprovning (4 sorter) och en liten, kall lunch på Azienda Agricola Cá Bottura. Eventuella inköp av vinflaskor lastas in i bussen innan vi åker tillbaka till vackra Riva del Garda. Resten av dagen är fri att upptäcka de trevliga uteserveringarna och det stora och varierande shoppingutbudet. Middag på hotellet.

Dag 4
Idag åker vi till Pedemonte, hjärtat i Valpolicella och besöker familjen Tommasis vingård. Odlingarna ligger på vackert, böljande kullar och druvorna som växer här förädlas fram till prestigefyllda viner som Amarone Classico, Ripasso, Valpolicella Classico med flera. Här får vi en rundvisning, tre sorters vinprovning och givetvis möjlighet att handla flera flaskor som vi enkelt lastar in i vår buss. Därefter åker vi till Venetoregionens näst största stad, Verona. Efter lunch visar en lokalguide oss runt i den antika stadskärnan som har två centrala sevärdheter, Piazza Erbe med sin färgstarka marknad och en enorm arena från 100-talet e.Kr. Många av stadens vackra palats, kyrkor och monument är nästan lika gamla som arenan och flera av byggnaderna härstammar från medeltiden. Mot kvällen återvänder vi till Riva del Garda och vårt hotell. Middag.

Dag 5
Efter frukost och utcheckning lämnar vi Riva del Garda och Venetodistriktet. Vi säger på återseende till Gardasjön och Dolomiterna och styr mot Piemonte, nästa region som är känd för sina goda viner, spektakulära berg och sitt mångfacetterade kök. Landskapet är präglat av böljande kullar och milslånga vinodlingar. I Asti som ligger mitt i Italiens främsta vinregion, stannar vi på vingården Cascina Desderi för rundvisning och vinprovning av fem sorters vin och en härlig lunch därtill. En tur bland medeltida byar och böljande kullar avslutar besöket i Asti. Mot kvällen checkar vi in på Hotel Savona i Alba för två nätter. Middag på hotellet.
Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person

Dag 6
Vi bekantar oss med Alba, en stad som är ett absolut måste för alla finsmakare och som räknas som hjärtat i Piemonte. Här framställs den finaste vita tryffeln och den bästa chokladen, det är här som Ferrero Rocher och Nutella kommer från. Alba är också känd som staden med hundra medeltida torn och atmosfären är en upplevelse. Vi inleder med en rundvisning och provsmakning av såväl tryffel som choklad. Sedan ges det tid att på egen hand bekanta sig med Albas charmfulla centrum och kanske avnjuta en pizza på någon mysig restaurang? Eftermiddagen fortsätter med vinprovning inkl ost och grissini på vingården Brezza Giacome e Figli Barolo. Här får vi uppleva hur det världsberömda Barolovinet tillsammans med aromatiska ostar smeker våra smaklökar samtidigt som vi njuter av den vackra miljön. Kan det bli bättre? Tillbaka på hotellet samlas vi till middag den sista kvällen i Italien. 

Dag 7
Frukost och utcheckning. Vi åker norrut förbi Milano och får uppleva vackra alpvägar förbi Lugano och Vaduz innan vi kan ana Bodensjön och kommer sedan in i den tyska delstaten Baden-Würtenberg. Under dagen gör vi lämpliga stopp för kaffe och lunch, innan vi på sena eftermiddagen checkar in på centrala Hotel Maritim i Ulm. Floden Donau ger karaktär åt den här staden som fick sina rättigheter redan år 1165. Under 1400-talet var Ulm en av Europas rikaste städer och detta märks inte minst på världens högsta kyrktorn på¨161 meter. Sevärt är även det fina gamla torget med rådhuset och dess gastronomiska ur. Efter incheckning samlas vi för en god middag på en restaurang i närheten.

Dag 8
Vi njuter av en stor, härlig frukostbuffé, innan vi lastar bussen och fortsätter längs romantiska vägen och gör ett förmiddagsstopp i medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber. Den fina stadsmuren omger de gotiska katedralerna och en mängd gavelhus lockar till en liten promenad innan vi åker vidare upp genom Baden-Würtenberg och in i själva hjärtat av dagens Tyskland som är Hessen. I Kassel ligger vårt sista övernattningshotell Wyndham Garden. Middag.

Dag 9
Sista frukostbuffén för denna gång innan vi packar in i bussen för att ta oss den sista biten hem. I Niedersachsen passerar vi Hildesheim, Hannover och i höjd med Hamburg stannar vi för lunch innan vi tar oss den sista biten upp till Puttgarden. Vi passerar genom de danska öarna och via Öresundsbron är vi åter på svensk mark efter smakrika upplevelser i underbara Italien!

Pris 11 495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 8 nätter i dubbelrum inkl halvpension, rundtur och olivoljeprovning Museo dell´olio Oliva, vinprovning och lunch dag 3, lokalguide Verona, rundtur och vinprovning Tommasi, vinprovning och lättlunch dag 5, rundvandring och provsmakning tryffel och choklad i Alba, vinprovning inkl ost och grissini dag 6 samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1760:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller  boka här!
 

Fler resor