Krakow

med Saltgruvan Wieliczka och Auschwitz
5-dagarsresa
Avresa 19/5 - 2022

Krakow som var Polens huvudstad i femhundra år, har mer historia att bjuda på än någon annan stad i Polen. Staden klarade sig oskadd ur båda världskrigen och kan visa upp mer än 6000 historiska byggnader och monument! Dessutom besöker vi Wieliczka saltgruva som är Polens mest besökta turistattraktion och vi gör även ett starkt gripande besök på koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau.

Program

Dag 1
Avresa från respektive påstigningsorter. Vi gör ett stopp i Danmark då det finns möjlighet att köpa kaffe och ost-och skinksnitt från busscaféet. Färdvägen går sedan vidare över de danska öarna till Gedser. Här väntar färjan som på knappt två timmar tar oss till Rostock. Under överfarten finns det möjlighet att äta en god lunch, pris 250 kr (beställes vid bokning av resa). Vi fortsätter genom Mecklenburg-Vorpommern mot Berlin och stannar för eftermiddagskaffe utmed resvägen. I Cottbus checkar vi in för middag och övernattning på Sorat Hotel.

Dag 2
Efter en god frukostbuffé, korsar vi gränsen till Polen, färdas söderut på fina motorvägar och passerar bland annat gruvdistriktet vid Katowice. Vi stannar för en lätt lunch utmed resvägen. På eftermiddagen gör vi ett besök i den världsberömda saltgruvan i Wieliczka som finns med på Unescos världsarvslista. Här guidas vi runt och beundrar alla konstverk som är uthuggna i salt av gruvarbetarna. Därefter fortsätter vi till Krakow och checkar in på centrala Hotel Wyspianski, www.hotel-wyspianske.pl. Middag arrangeras (beställes vid bokning av resa).

Dag 3
Vi börjar dagen med en stadsrundvandring då vi bland annat får se Gamla Stan med Mariakyrkan, Gamla Torget, Universitetet, Judiska kvarteren och slottet Wawel. Resten av dagen är fri för shopping och sightseeing och middag på egen hand. 
Dag 4
Utcheckning och avresa till Auschwitz-Birkenau, det bäst bevarade koncentrationslägret. Här blir vi guidade runt och efter det känsloladdade besöket ges det möjlighet till lunch, innan vi åker vidare. Mot kvällen kommer vi fram till vårt övernattningshotell, det medeltida slottet Kliczkow från 1200-talet, www.kliczkow.com. Gemensam middag i slottsrestaurangen.

Dag 5
Efter frukost lämnar vi Kliczkow och åker norrut via Berlin till Rostock. Ombord på färjan till Gedser finns möjlighet att äta en god middag. Milen genom Danmark går snabbt och via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en oförglömlig resa till vårt grannland, Polen!

Pris 6595:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 2 nätter i dubbelrum inkl frukost, svensktalande guide & whispers i Krakow, inträde och guidning på saltgruvan i Wieliczka och Auschwitz-Birkenau samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1300:-


Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

B
ra att veta:
Giltigt pass måste medtas. Vaccinpass erfordras. Hämtas på covidbevis.se. Giltigt 90 dagar
Kontant betalning för köp ombord (SEK)
Bagagevikt: 40 kg/person
Valuta: Zloty & Euro