Jokkmokks Marknad & Ishotellet


Två av Sveriges största besöksmål!
6-dagarsresa
Avresa 6/2

För 414:e gången anordnad Jokkmokks Marknad i februari! På marknadsområdet hittar man det mesta som hör samelivet till; kläder, hantverk, mat och mycket mera. I hela staden anordnas olika aktiviteter såsom utställningar, föreläsningar och musikunderhållning. Dessutom tillbringar vi några timmar på det unika Ishotellet i Jukkasjärvi med lunch och rundvisning. Varför inte ta något uppfriskande i Isbaren som avslutning?

Program

Dag 1
Vi kör från Hagestad kl 05.30 - Ystad, Hälsobacken kl 06.00 - Skurup, E65-rasten kl 06.25 - Svedala, Circle K kl 06.40 - Malmö, Jägersro kl 07.00 och vidare norrut. Påstigning kan även ske längs med E4:an mot Stockholm. Färden går förbi Jönköping, Stockholm och Uppsala. Under dagen stannar vi utmed resvägen för kaffe och mat. På kvällen kommer vi fram till Gävle och checkar in på Scandic CH, www.scandichotels.se. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Resan fortsätter längs med vår vackra östkust förbi Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Piteå. Vi gör lämpliga stopp för mat och kaffe. På kvällen kommer vi fram till Luleå och checkar in på Scandic Luleå, www.scandichotels.se. Middag.

Dag 3
Efter frukost och utcheckning beger vi oss inåt det vackra lappländska landskapet mot Jukkasjärvi. Framme på Ishotellet börjar vi med en god lunch och fortsätter med en trevlig rundvisning. För 26:e året i rad byggs detta unika hotell i snö och is. Från början var det en igloo på 60 kvm, idag har det en yta på ca 5500 kvm! Det byggs av snöbyggare, arkitekter, designers och konstnärer från hela världen. Varje år pryds hotellet med en ny och unik konst i alla 80 hotellrummen, receptionen, pelarsalen och Isbaren. Bredvid hotellet ligger den populära Iskyrkan som invigs av Svenska Kyrkan den 23:e december varje år, www.icehotel.com. Därefter sätter vi oss bekvämt i bussen och åker vidare till Gällivare. Incheckning och middag på Quality Hotel Lapland, www.qhl.nu.
Dag 4
Avresa efter frukost från Gällivare mot Jokkmokk. Hela dagen tillbringas på denna fantastiska marknad med något för alla smaker! Marknadens program (för 2018) finns att se på www.jokkmokksmarknad.se. På sena eftermiddagen åker vi vidare till Luleå och checkar in på Scandic Luleå. Middag.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Vi beger oss åter söderut längs östkusten och gör lämpliga stopp utmed resvägen för kaffe och lunch. På kvällen kommer vi fram till Gävle och checkar in på Scandic CH. Middag.

Dag 6
Vi fortsätter resan hemåt och passerar Stockholm och Norrköping, kör längs Vätterns strand till Jönköping och vidare genom de småländska skogarna till Skåne. På kvällen är vi åter på våra hemorter efter en fantastisk och oförglömlig resa till norra delen av vårt vackra land!

Pris 7495:-

I resans pris ingår: Bussresa inkl 2 chaufförer, 5 nätter i dubbelrum inkl halvpension, lunch och rundvisning på Ishotellet, besök på Jokkmokks marknad samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1600:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!
 

Fler resor