Holland

Blommor, träskor, ostar, kanaler o mycket mer!

5-dagarsresa
Avresa 10 (Slutsåld) och 17/4

Holland om våren är en härlig upplevelse för alla blomsterälskare, men här finns mycket mer att njuta av! På denna innehållsrika resa har vi valt ut några av de största sevärdheterna. Vi besöker den vackra blomsterparken Keukenhof, får se ost- och träskotillverkning, den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, mysiga Amsterdam och det fantastiska Blomstertåget (på avgången 10/4)! Tveka inte att boka plats på vår populära vårresa!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe ( kaffe o ost-skinksnitt finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi stannar för lunch i närheten av Hamburg och på eftermiddagen kommer vi fram till Leer och checkar in för övernattning på Best Western Hotel Frisia, www.hotel-frisia.de. Middag.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi stiger ombord på bussen och åker mot den holländska gränsen och världens åttonde underverk - den 30 km långa Afsluitsdijkvallen, www.afsluitdijk.org. Genom denna har holländarna inhägnat havsviken och bildat insjön Ijsselmeer och på så vis vunnit ca 6200 kvm2 landyta. På avg 10/4 gör vi  ett stopp vid Volendam för att se ost- och träskotillverkning innan vi åker till charmiga Amsterdam. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand. Vi arrangerar en båttur på kanalerna för de som önskar (beställes vid bokning av resa, 100 kr). På sena eftermiddagen  samlas vi igen och åker till Best Western Plus Amedia Hotel för incheckning, www.bestwestern.com. Middag.

Dag 3
Frukostbuffé. På avg 10/4 börjar vi dagen med att besöka världens största blomsterauktion i Aalsmeer, www.floraholland.com. Dagligen lämnar ca 2000 lastbilar auktionen med blommor till hela Europa! På avg.17/4 besöker vi ost o träskotillverkningen i Volendam innan vi fortsätter till den stora blomsterparken Keukenhof med alla hyacinter, narcisser och tulpaner, www.keukenhof.nl. Fyllda av inspiration och upplyfta av underbara dofter, återvänder vi till vårt hotell. Middag.


Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK).
Bagagevikt: 40 kg/person

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi åker med bussen till Haag och studerar den imponerande rundmålningen Panorama Mesdag, www.panoramamesdag.com. På avg 10/4 får vi njuta av det fina blomstertåget med massor av blomstersmyckade vagnar, drillflickor och musikkårer. En otrolig upplevelse! www.bloemencorso.info. (På avgången 17/4 tillbringar vi extra tid i centrala Haag). På eftermiddagen lämnar vi Holland och passerar gränsen till Tyskland. I Bramsche checkar vi in för övernattning och middag på Hotel Idingshof, www.idingshof-hotel-bramsche.de.På avg 17/4 bor vi på See und Sporthotel i Ankum.

Dag 5
Vi fortsätter vår resa hemåt och tar oss tillbaka till Puttgarden. Under dagen gör vi lämpliga stopp utmed resvägen för lunch och kaffe. Via färjan till Rödby och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en oförglömlig Hollandsresa!

Pris 6295:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, utflykter enligt program, inträde till Keukenhof, blomsterauktionen och rundmålningen, besök hos ost- och träskotillverkare samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 1500:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!


Fler resor