Småländska Pärlor

Med Älgsafari, Gränna, Visingsö och Kosta Outlet
3-dagarsresa
Avresa 9/9

Häng med på en härlig höstresa till några av Sveriges mest populära resmål! Vi börjar med att bekanta oss med skogens konung - älgen, på en guidad rundtur med traktortåg. Dag 2 tillbringar vi i Gränna och på Visingsö. Alltid lika uppskattat! På hemresan gör vi ett stopp för shopping på Kosta Outlet! Dessutom besöker vi Sagomuséet i Ljungby, Grenna Museum och Bilmuséet i Rydaholm! I resans pris ingår även lunch dag 1 och 2 samt smörgåstårta på hemvägen!

Program

Dag 1
Efter uppsamling lämnar vi Skåne och rullar in i Småland. Norr om Markaryd, på "Smålandet", stannar vi för att dricka kaffe och äta en god dubbelfralla. Därefter väntar ca 1 timmes guidad rundtur i skogen med traktortåg, då vi får se ett flertal älgar och även bisonoxar på vår lilla runda.
Resan går vidare genom de småländska skogarna till Ljungby. Vi njuter av en god lunch på Gästgivaregården (ingår) och därefter får vi en guidad rundvisning på Sagomuséet. Vi fortsätter sedan förbi Värnamo fram till Jönköping för att checka in på centrala Scandic Portalen. Kvällen är fri för egna upplevelser i den gamla "tändsticksstaden".

Dag 2
Dagen börjar med en god Scandic frukostbuffé, innan vi tar plats i vår sköna buss för att följa Vätterleden till polkagrisstaden Gränna. Naturligtvis gör vi ett besök på Franssons polkagristillverkning för inhandling av godsakerna. Vi fortsätter sedan till Grenna Museum för att bl a sätta oss in i André-expeditionens äventyr. Vid lunchtid tar vi färjan över till Visingsö och här njuter vi av en god lunch på restaurang Solbacken (ingår). Mätta och belåtna tar vi sedan plats på hästdroskorna för en uppskattad rundtur på ön.
Vi säger adjö till Visingsö och återvänder med färjan till Gränna och åker tillbaka till vårt hotell i centrala Jönköping. Även denna kvällen är fri för att gå ut på egen hand.
Dag 3
Frukost, inlastning i bussen och söderut till fina Smålands Bilmuseum i Rydaholm. Sedan fortsätter vi genom skogarna och vid lunchtid ankommer vi till Kosta Outlet. Lunch på egen hand och sedan tid för shopping. På hemvägen stannar vi för smörgåstårta inkl lättöl eller vatten samt kaffe på en trevlig restaurang. Vi är åter på våra hemorter på kvällen efter en härlig resa i Småland!

Pris 3195:-

I resans pris ingår: Bussresa, 2 nätter i dubbelrum inkl frukost, fm kaffe inkl dubbelfralla och älgsafari samt lunch dag 1, inträde till Sagomuseet i Ljungby, Grenna Museum och Smålands Bilmuseum, båttur t/r till Visingsö, remmalag, lunch dag 2, smörgåstårta inkl lättöl eller vatten och kaffe samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 400:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för prisändringar samt omkastning i programmet

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!Bra att veta:
Handsprit rekommenderas att medtagas. Även eget munskydd för de som önskar.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt: 40 kg/person
Max antal resenärer ombord: 35 st