Skip to main content

Everybody´s talking about Jamie

Jamie är skolans udda fågel, en kille som fantiserar om att bli dragshowartist. Hur ska han hitta modet att gå sin egen väg? Och hur vet man vem man egentligen är? Publikfavoriten Oscar Pierrou Lindén gör rollen som Jamie och Loa Falkman som Hugo i en musikal om drömmar och identitet, baserad på en sann historia.  

Att vara gay är inte helt lätt i en grå arbetarstad. Och det blir inte lättare när ens stora dröm är att bli dragqueen. Skolan känns urtrist, men i sina dagdrömmar är Jamie stjärna i en underbar färgsprakande show! 

Jamie har det bra hemma med sin mamma som stöttar i vått och torrt. Han har också sin bästa vän, pluggisen Pritti, och klarar ganska bra att stå upp emot klassens retsticka Dean. Men han har en tagg i hjärtat – en frånvarande pappa som inte vill ha nånting med sin ”omanlige” son att göra.  

Examensbalen närmar sig och Jamie vill inget hellre än att gå dit i en vacker klänning – om han vågar. I en affär för dragshowkläder träffar han Hugo, en åldrad dragqueen-diva, som blir hans mentor och öppnar upp den värld som Jamie bara drömt om. Hugo  får också Jamie att förstå att dragshow inte bara handlar om glitter och glamour. Han berättar om HBTQ-rörelsens historia och en lång och hård kamp som i grunden handlar om rätten att få vara sig själv. Just som Jamie tar sina första stapplande steg som dragshowartist börjar allt gå åt skogen. Lärarna förbjuder honom att gå på avslutningsbalen i drag och hans pappa sviker totalt. I sin ilska och förvirring lyckas Jamie såra både Pritti och sin mamma. Ensam måste han rannsaka sig själv och hitta svaret på frågan: Vem är han egentligen? 

Musikalen är inspirerad av dokumentärserien Jamie: 
Drag Queen at 16 från brittiska BBC. I serien fick tittarna följa Jamie Campbells liv och hans kamp för att överkomma fördomar och till slut leva ut sina drömmar som dragqueen.

Fritextsökning

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusvägen 164 15:00
Borrby Kiosken 15:10
Skillinge Torget 15:20
Simrishamn Godsmagasinet 15:35
Gärsnäs Järnvägsstationen 15:50
Tomelilla Järnvägsstationen 16:15
Ystad Industrigatan, f d militärpark 16:40
Skurup E65-rasten 17:05
Svedala Circle K 17:20

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

  • Teaterbiljetter
    Teater föreställning 1, Pris: 995:-
    Teater föreställning 2, Pris: 1 050:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/9BussMusikalen everybody is talking about JamieMer än 81 495:-Boka
Resekalender
12/6Dejlige Danmarkfrån 1 395:-
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup