Skip to main content

Berlin-Spreewald-Dresden-Potsdam

Världsmetropolen Berlin är alltid lika uppskattad! Dag 2 får vi uppleva naturskyddsområdet Spreewald, som kallas Tysklands Venedig på grund av sin rika flora och sina många kanaler. Regionen finns även med på Unescos Världsarvslista. Vi gör en fantastisk stakpråmstur på kanalerna och får smaka på den goda ättiksgurkan, som området är speciellt känt för. Dessutom bor vi 2 nätter i "Sachsens pärla"-Dresden och får även besöka slotten Sanssouci och Cecilienhof i Potsdam. En mycket innehållsrik och prisvärd resa!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Resa till Berlin

  Tidig avresa från Österlen och vidare över Öresundsbron. Vi stannar i Danmark för bensträckare innan vi fortsätter till färjeläget i Gedser. Under överfarten till Rostock som tar 2 timmar, ingår en stor frukostbuffé. Vi åker sedan vidare på tyska autobahn och stannar för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi in i världsmetropolen Berlin och gör en intressant stadsrundtur, då vi får se bl a Kurfürstendam med Kejsar Wilhelms Gedächtniskirche, Potsdamer Paltz, Brandenburger Tor och Unter den Linden innan vi checkar in på fina Park Inn Radisson Berlin Alexanderplatz. Middag

 • Dag 2: Spreewald

  Efter en rejäl tysk frukostbuffé och utcheckning åker vi vidare till Spreewald. Området är klassificerat biosfärreservat av Unesco, så här väntar ett fantastiskt och rogivande landskap på oss.
  Spreewalds ekosystem har 900 växtarter, 138 avelsarter av fåglar, och 45 arter av däggdjur. Det finns även ett stort antal av fjärilar, groddjur och reptiler. Med detta sagt så stiger vi ombord på flatbottnade Kahnbåtar för en 4 timmars underbar stakpråmsfärd. Här lever sorberna i samklang med naturen. Ett folkslag som har sitt eget språk och har i alla tider ägnat sig åt lantbruk och gammal tradition att lägga in gurkor.

 • Dag 3: Dresden

  Vi börjar dagen en en guidad stadsrundtur i "Sachsens Pärla" Dresden då vi bland annat får se den återuppbyggda barockkyrkan Frauenkirche, Zwingerpalatset och Semperoperan där Rickard Wagner framförde sina första operaverk. Staden bjuder på en unik blandning av gammalt och nytt. Den förstördes till stora delar under andra världskriget, men man har lagt ner mycket pengar och kraft på att återställa den ursprungliga charmen. Tid för lunch och egna upptäckter i staden ges under hela eftermiddagen. På kvällen samlas vi igen för att äta en gemensam 2-rättersmiddag på en trevlig restaurang.

 • Dag 4: Potsdam

  Frukost och utcheckning. Vår resa fortsätter till satden Potsdam och vi börjar med att besöka Fredrik den Stores tjusiga palats Sanssouici. Audioguide ingår. Därefter arrangeras en lättlunch, innan vi besöker nästa slott, Cecilienhof. Det var ju här som freden efter andra världskriget undertecknades. Även här ingår audioguide.
  På eftermiddagen checkar vi in på Seminaris Seehotel Potsdam. Middag.

 • Dag 5: Hemresa med shopping

  Dag 5
  Frukost och avresa mot Rostock. Vi gör ett stopp för shopping på Scandlines Bordershop, innan vi rullar ombord på färjan som ska ta oss till danska Gedser. Överfarten tar knappt 2 timmar och ombord ingår en stor dansk lunchbuffé inkl öl, vin, vatten och kaffe.
  Milen genom Danmark går snabbt och via Öresundsbron är vi åter hemma tidig kväll efter en mycket innehållsrik och prisvärd resa till några av Tysklands mest besökta resmål.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 04:25
Ystad Industrigat. vid militärpark 04:55
Skurup E65-rasten 05:20
Svedala Circle K 05:40
Malmö Busspark Malmö Arena 06:00

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 600:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/8BussBerlin-Spreewald-Dresden-PotsdamMer än 87 995:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Park Inn Radisson Berlin Alexanderplatz
https://www.parkinn-berlin.de/?gclid=EAIaIQobChMInLrZmMHJ_QIVywuiAx2IuQO6EAAYASAAEgKhEPD_BwE...

Övernattning dag 2 - 4

Leonardo hotel Dresden Altstadt
https://www.leonardo-hotels.de/dresden/leonardo-hotel-dresden-altstadt?utm_source=GoogleAds&utm_medium=CPC&utm_campaign=5Hotel_GER_LeonardoHotelDresden&gclid=EAIaIQobChMIlo_E-7_J_QIVNQWiAx1xaQ-GEAAYAi...

Övernattning dag 4 - 5

Seminaris Seehotel Potsdam
https://www.seminaris.de/en/hotels/conference-hotel-potsdam-seehotel/
Resekalender
5/4Burg/Bordershop-Plusfrån 800:-
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup