Skip to main content

Amalfikusten med Capri & Pompeji

Amalfikusten på Sorrentohalvön i Italien kallas den gudomliga kusten med pittoreska byar klängande längs bergssidorna mellan citrus- och rosenlundar. Vi bor i den lilla, mysiga turistorten Sant´Agata sui due Golfi. Härifrån gör vi utflykter till den mytomspunna paradisön Capri och staden Pompeji som begravdes under vulkanaska för nära 2000 år sedan och som visade sig vara otroligt välbevarad när den började grävas fram på 1700-talet. Vi har även en hel dag i Sorrento då vi kan strosa i de smala gränderna, shoppa i de mysiga butikerna eller bada i det turkosblåa havet! Det blir även lediga dagar då vi kan njuta av sol & bad på hotellet. Självklart har vi egen reseledare med under hela resan!

Bra att veta
Giltigt pass krävs.
Bagagevikt flyg: 1 incheckat bagage på max 23 kg + handbagage på max 8 kg. 
Glöm inte badkläder och badskor.
Passkopior ska skickas  till oss senast 1 månad  före avresa.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Utresa

  Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup där vi tar SAS flyg kl 10.00 Framme i Rom kl 12.35 väntar bussen som tar oss längs den italienska kusten söderut, förbi Neapel till den lilla charmiga turistorten Sant´Agata sui due Golfi. Incheckning på 4-stjärniga Hotel Sant´Agata för 7 nätter med halvpension, www.hotelsantagata.com.

 • Dag 2: Sorrento

  Vi börjar dagen med att åka buss till Sorrento, den populära turistorten vid havet. Sorrento har länge varit ett älskat resmål med sina vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala, mysiga gränder. Här stiger vi rakt in i ”la dolce vita” - det ljuva livet! Dagen är fri för egna strövtåg; shopping, sightseeing eller sol och bad - valet är ert. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

 • Dag 3: Amalfi och Ravello

  Idag gör vi en utflykt längs den fantastiska Amalfikusten. Vi åker på slingriga vägar och passerar den ena pittoreska staden efter den andra samtidigt som vi njuter av hänförande utsikter! Här finns inga långa sandstränder men små vikar med azurblått vatten och ut över havet kan vi skymta vulkanen Vesuvius. Under dagen gör vi stopp i de mysiga städerna Amalfi och Ravello. Lokalguide är med oss hela dagen och eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag.

 • Dag 4: Fri dag

  Hela dagen är fri för sol och bad vid det fina poolområdet på hotellet. Det finns även lite affärer och restauranger i byn.
  Middag.

  Fri dag
 • Dag 5: Capri

  Den mytomspunna paradisön Capri är på vårt schema idag. Vår guide möter upp på hotellet och vi tar oss till Sorrento där färjan till Capri avgår. Överfarten tar ca 1 timme. Framme på Capri åker vi i minibussar runt på denna fantastiska ö och besöker bland annat staden Capri. På öns västra sida, i Anacapri, gör vi ett besök på Villa San Michele. Den svenske doktorn och författaren Axel Munthe byggde denna enastående vita villan på 1890-talet. Villan ståtar på en brant klippvägg och har en utsikt som får oss att tappa andan! I den prunkande trädgården finns bland annat en vacker cypressallé. De som önskar, kan boka till en båttur runt Capri. På eftermiddagen åker vi med färjan tillbaka till fastlandet och återvänder till vårt hotell. Middag.

 • Dag 6: Fri dag

  Hela dagen är fri för sol, bad och egna upptäcktsfärder! OBS. Kom ihåg badskor. Det går lokalbussar från Sant´Agata sui due Golfi till stränderna i Positano och Amalfi om man vill bada i havet och även till Praiano och Caonca dei Marini om man vill uppleva någon annan turistort. Middag.

 • Dag 7: Pompeji

  Idag gör vi en utflykt till det otroliga Pompeji där tiden stått stilla i nära 2000 år. Lokalguide och whispers ingår på vår rundvandring. När Vesuvius fick ett hastigt vulkanutbrott år 79 e.Kr begravdes hela staden under aska. Det gick så snabbt att de flesta inte hann undan utan begravdes levande. 1748 började man gräva ut staden och i asklagren hittade man tomma utrymmen som lämnats kvar av döda kroppar. Man injicerade gips i dessa utrymmen och kunde perfekt återskapa formerna av Vesuvius offer. De flesta byggnaderna är otroligt välbevarade och under rundvandringen känns det som vi förflyttas bakåt 2000 år i tiden. Efter detta mycket intressanta besök åker vi vidare till en vingård där vi avnjuter en god lunch och vinprovning. Mot kvällen återvänder vi till Sant´Agata sui due Golfi och vårt hotell. Middag.

 • Dag 8: Hemresa

  Frukost och utcheckning. Vi lastar in i bussen för att ta oss till flygplatsen i Rom. SAS flyg avgår kl 13.25 och när vi landar på Kastrup kl 16.00 väntar vår buss på oss. Via Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en minnesrik och avkopplande resa till en av Italiens vackraste platser, Amalfikusten!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Hagestad Gamla Mälarhusv.164 05:00
Borrby Kiosken 05:05
Skillinge Torget 05:15
Simrishamn Godsmagasinet 05:30
Gärsnäs Järnvägsstationen 05:45
Smedstorp korset 05:55
Tomelilla Järnvägsstationen 06:05
Ystad Industrigatan, vid f.d. militärparkeringen 06:25
Skurup E65-rasten 06:45
Svedala Svedala, Circle K 07:00
Malmö Malmö Arena, Arenagatan 07:20

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Båttur runt Capri
  Båttur runt Capri
  Pris: 0:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 2 800:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/8KöpenhamnAmalfikusten med Capri & PompejiMer än 816 595:-Boka
Resekalender
12/6Dejlige Danmarkfrån 1 395:-
Kontakta oss
Adress:
Hagestad Touring AB
Gamla Mälarhusvägen 164
271 77 Löderup