Sparrisresa till Rüdesheim

Besök hos sparrisbonde, vinprovning och båtfärd på Rhen

En fantastisk sparrisresa till Rüdesheim i Rhendalen! Området är mest känt för sina goda viner men det odlas även mycket sparris här och vi besöker en sparrisgård där vi får en rundvisning och självklart köpa med oss delikatessen hem! Vi utforskar naturligtvis korsvirkesromantiken och borgmagin i den vackra Rhendalen och gör ett besök på Loreley-klippan!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe, innan vi fortsätter till Rödby. Här tar vi färjan över till Puttgarden och ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Vi åker sedan på snabba motorvägar söderut och gör ett stopp utanför Hamburg för lunch. Under eftermiddagen passerar vi Lüneburger Heide och i Hannover checkar vi in för övernattning på GHotel Living. Middag på hotellet.

Dag 2
Frukostbuffé. Därefter beger vi oss mot Frankfurt am Main och vidare in i Rhendalen och gör ett stopp för lunch utmed resvägen. Mätta och belåtna fortsätter vi på eftermiddagen mot Rüdesheim och börjar med ett besök på utsiktsplatsen vid det mäktiga Niederwalddenkmal-monumentet. Incheckning på Hotel Lindenwirt. Middagen på hotellet är sparrisinspirerad och avslutas med det goda Rüdeheimerkaffeet!

Dag 3
Vi börjar dagen med ett besök på Spargelhof Mager där vi får lära oss mer om hur sparrisodlingen fungerar och självklart ges det även möjlighet att köpa delikatesserna med sig hem. Resten av dagen är fri för egna upptäckter i den mysiga staden Rüdesheim. Kanske ett besök på den tre meter smala och 140 meter länga Drosselgasse? Middag på hotellet.

Dag 4
Efter frukost stiger vi ombord på en av de stora flodbåtarna och gör en underbar, rogivande och oförglömlig resa på Rhen. Framme i St Goarshausen väntar vår buss som tar oss till den kända Loreley-klippan där vi njuter av den tjusiga utsikten över Rhen. På eftermiddagen återvänder vi med bussen till Rüdesheim och vårt hotell. Innan middagen på hotellet ingår en vinprovning i hotellet vinkällare (3 sorter).

Dag 5
Efter frukost säger vi Auf Wiedersehen till Rüdesheim och beger oss ut på autobahn. Vi väljer att köra över Kassel, Göttingen, Hannover, Hamburg och Lübeck. Via färjan Puttgarden-Rödby och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en trevlig, innehållsrik och oförglömlig sparrisresa!

Pris 5795:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, besök på Spargelhof Mager med rundvisning, båtfärd på Rhen, vinprovning på hotellet samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 850:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd