Slottsresa Potsdam

med besök på Sanssouci, Cecilienhof och Neue Palais

3-dagarsresa
Avresa 4/5

Möt våren tillsammans med oss! Staden Potsdam har spelat en viktig roll i Europas kulturhistoria. Med 300 000 invånare är staden huvudstad i delstaten Brandenburg. Här hittar vi många slott och vackra parker! Vi besöker bland annat slotten Cecilienhof, Neue Palais och naturligtvis Fredrik den Stores Sanssouci från 1700-talet, som finns med på Unescos världsarvslista. Dessutom ges det möjlighet att inhandla lite växter med hem på en välsignad plantskola.

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och stannar i Danmark för förmiddagskaffe (ost- och skinksnittar samt riktigt bryggt Hagestadkaffe finns att köpa ombord), innan vi fortsätter till färjeläget i Gedser. Här väntar färjan som på ca 2 timmar tar oss till Rostock. Ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé. Pris 200 kr, beställes vid bokning av resa. Vi åker sedan direkt till Berlin för att möta vår duktiga svensktalande lokalguide, som tar oss med på en historielektion på vägen till Potsdam. Här får vi en mycket intressant guidad visning på slottet Cecilienhof. Det var här som den kända Potsdamkonferensen skedde efter andra världskrigets slut. Efter slottsbesöket checkar vi in på Wyndham Garden Potsdam, www.wyndhamgardenpotsdam.com. Middag ingår.

Dag 2
Frukostbuffé. Vi börjar med en skön promenad genom parken till nästa slott, barockslottet Neues Palais. Givetvis får vi en guidad rundvisning. Det är ett av Tysklands vackraste palats som uppfördes åt Fredrik den store 1763-1769 och innehåller 200 rum, bland annat den imponerande Marmorsalen, en enorm balsal och Schlossteater. Lunch arrangeras på en restaurang i den ryska kolonin.

Nästa slottsbesök blir förmodligen resans höjdpunkt? Slottet Sanssouci, som betyder "utan bekymmer". Detta magnifika rokokoslott uppfördes i mitten av 1700-talet och är med sin gula färg och tjusiga trädgård ett av Europas mest besökta slott och finns med på Unescos världsarvslista. Vi avslutar dagen med ett besök på en plantskola för inköp av lite växter. Även denna kvällen ingår middag på hotellet.

Dag 3
Efter ännu en god frukostbuffé checkar vi ut från hotellet och lämnar Potsdam bakom oss för denna gång. Givetvis hinner vi med lite gränshandel, innan vi tar färjan från Rostock tillbaka till Gedser. Via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en minnesvärd och trevli slottsresa till Potsdam!

Pris 3695:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, lokalguide dag 1, inträden och guidningar på slotten samt bussvärdinna.

Enkelrumstillägg: 500:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd