Schwalenberg med Weser

Romantiska Schwalenberg

5-dagarsresa
Avresa 6/8

En innehållsrik resa till romantiska Schwalenberg med bland annat en härlig båtfärd på vackra floden Weser! Vi gör en intressant stadsrundtur i "råttfångarens" stad Hameln och besöker "ljugarbaronen" Münchhausens Museum i Bodenwerder. Men vi har även tid att på egen hand utforska Schwalenberg med sina fantastiska korsvirkeshus och det finns många vackra vandringsleder runtomkring staden!

Program

Dag 1
Efter uppsamling åker vi vidare över Öresundsbron och gör ett stopp för förmiddagskaffe i Danmark, innan vi fortsätter till Rödby. Överfarten till Puttgarden tar ca 45 min. Vi gör ett stopp för shopping på Bordershop och utanför Hamburg gör vi ett stopp för lunch. Framme i Hannover checkar vi in för övernattning och middag på Mercure Hotel Hannover Mitte.

Dag 2
Frukost och utcheckning. Vi åker vidare söderut och gör ett stopp i Hameln, mest känd för "Råttfångaren i Hameln". Vi får en guidad rundtur med lokalguide och har även lite tid att på egen hand utforska staden. Bland annat finns här många vackra renässanshus från 1500-talet, staden storhetstid. På eftermiddagen fortsätter vi till Schwalenberg och checkar in på Schwalenberger Malkasten för tre nätter. Middag på hotellet.

Dag 3
Hela dagen är fri för egna upptäcktsfärder i Schwalenberg med sina fantastiska korsvirkeshus! Här finns även många fina vandringsleder för de som vill utforska naturen. Middag på hotellet.

Dag 4
Idag börjar vi med att åka med bussen till Bad Karlshamn där vi går ombord på flodbåten Flotte Weser. Under ett par timmar njuter vi av en härlig båtfärd på floden Weser och framme i Höxter väntar vår buss på oss för vidare färd till Münchhausens Museum. Baron von Münchhausen, "ljugarbaronen", en adelsman på 1700-talet som var känd för sina skrönor och historier om sina jakter och krigsäventyr. Hans historier sattes på pränt av skalden Bürger och har sedan dess översatts till över 30 språk. Museet är inrett i hans födelsehem i Bodenwerder. Mot kvällen återvänder vi till Schwalenberg och vårt hotell. Middag på hotellet.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Vi får lämna Schwalenberg för denna gången och tar oss åter norrut förbi Hannover och Hamburg. Under dagen gör vi lämpliga stopp för lunch och kaffe. Framme i Puttgarden åker vi ombord på färjan till Rödby och via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige på kvällen efter en innehållsrik resa till romantiska Schwalenberg!

Pris 6995:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 4 nätter i dubbelrum inkl halvpension, lokalguide i Hameln, båtfärd på Weser, inträde till Münchhausen Museum samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 900:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller  boka här!

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd