Kalifornien

Städerna San Francisco, Los Angeles, Las Vegas och även delstaterna Arizona, Utah och Nevada!

14-dagarsresa
Avresa: 3 maj 2018

Nyhet 2018 och mycket efterfrågad! En fantastisk resa till Kalifornien med oförglömliga upplevelser! Vi gör en rundresa från San Francisco via Los Angeles till Las Vegas! Under resan får vi bland annat se underverket Grand Canyon, Golden Gate Bridge, Monterey med sina sälar och sjölejon, den vackra kustvägen, Santa Monica Pier, Hollywood, de imponerande hotellen i Las Vegas och mycket, mycket mer! Vi besöker dessutom några vingårdar där vi provsmakar det goda, kaliforniska vinet. För de som önskar finns även möjlighet att besöka fängelseön Alcatraz och göra en helikoptertur över Grand Canyon!

Program

Dag 1
Bussen hämtar upp på respektive påstigningsplatser och kör oss via Öresundsbron till Kastrup. SAS flyg avgår kl 12.25. Mat o dryck på flyget ingår. Vår egen reseledare är med under hela resan och när vi landat i San Francisco kl 14.45, möter vår svenska guide oss. Incheckning på Holiday Inn Fisherman´s Wharf i San Francisco.

Dag 2
Efter frukost är det dags att bege oss ut och bekanta oss med den fantastiska staden! Under stadsrundturen kommer vi att få se de mest kända sevärdheterna som Civic Center, Twin Peaks, Golden Gate Park, Golden Gate Bridge, Lombard Street, Fisherman´s Wharf, China Town, Nob Hill och Union Square.På eftermiddagen finns det möjlighet för de som vill att åka ut till den unika fängelseön Alcatraz, där bland annat Al Capone satt. Biljett måste bokas vid beställning av resa (pris ca 350 kr).

Dag 3
Idag lämnar vi staden bakom oss och beger oss ut till Sonoma County - känt för sina fantastiska vingårdar. Vi åker över Golden Gate Bridge och vidare genom ett vackert landskap till Muir Woods. Här gör vi en liten promenad genom skogarna med Redwood-träd, som kan bli över 75 m höga och där stammen har en diameter på över 9 meter! Vi åker sedan vidare till Sonoma där vi kommer att besöka en vingård. Här får vi se hur druvorna växer och hur man producerar vinet. Självklart ska vi även smaka de goda viner som området är känt för. Vi äter en enklare lunch i Sonoma (ingår i resan), innan vi återvänder till San Francisco och vårt hotell.

Dag 4
Frukost och utcheckning. Vi börjar vår resa söderut i Kalifornien med att köra till den historiska fiskeorten Monterey - många känner igen orten från John Steinbecks böcker. Här får vi lite tid att strosa runt på Canary Row och piren Fischerman´s Wharf. Färden går sedan vidare längs den otroligt vackra vägen mellan Monterey och Carmel. Vägen heter 17 Mile Drive och följer den klippiga kustremsan längs Monterey-halvön med fantastisk utsikt över Stilla Havet. Vårt nästa stopp blir i Carmel, en mysig liten stad som bland annat är känd för att Clint Eastwood varit borgmästare här. Vi får tid för lunch på egen hand innan vi fortsätter till Santa Maria där vi ska övernatta. Santa Maria har fantastiska vingårdar och är också känt för fina golfbanor och vacker natur. Incheckning på The Historic Santa Maria Inn.

Dag 5
Frukost och utcheckning. Idag besöker vi den danska staden Solvang. Här kan vi se väderkvarnar, en kopia av statyn "den lille havefrun" och köpa danskt wienerbröd på något av de små, mysiga bagerierna. Vi åker sedan vidare ner till kusten där vi gör ett stopp i Santa Barbara, staden som är känd för sin spanska arkitektur, sin mission och den mysiga piren Sterns Wharf. Vi gör en rundtur i staden och får också lite tid på egen hand för att äta lunch. Färden fortsätter söderut mot Los Angeles och vi kör en bit längs kustvägen, Highway 1. Vi åker förbi Malibu innan vi kommer fram till dagens mål, Santa Monica i Los Angeles. Från vårt hotell finns det gott om restauranger och butiker på gångavstånd och man kan även promenera till den kända Santa Monica Pier. Stranden är stor och fin och även om vattnet ofta inte är så varmt så kanske det lockar med ett dopp ändå i Stilla Havet? Incheckning på Double Tree Suites by Hilton.

Dag 6
På vår stadsrundtur i Los Angeles får vi se många av de mest kända sevärdheterna! Vi åker till Downtown Los Angeles där vi får se den stora sportarenan Staples Center och den fantastiska arkitekturen på Walt Disney Concert Hall. Vi åker upp till utsiktsplatsen vid Griffith Observatory där vi får en fin vy över Hollywood-skylten och ut över hela staden. I Los Angeles ligger Universal Studios parken - vi kommer inte att gå in i parken men får se den kända entrén och en stund på egen hand att gå på City Walk med ett stort urval av butiker. Vi besöker också Hollywood Boulevard med alla stjärnor i trottoaren, den kända Chinese Theatre och mycket annat! De vackra villorna i Beverly Hills, de exklusiva butikerna på Rodeo Drive och Beverly Wilshire Hotel där man spelade in filmen "Pretty Woman" , är också något vi får se under dagen. Det ges även tid på egen hand för lunch och shopping på Farmers Market och det välkända utomhus shoppingcentret The Groove. På eftermiddagen fortsätter vi får resa söderut till San Diego där vi checkar in på Holiday Inn Express.

 

 

Dag 7
Vår stadsrundtur i San Diego tar oss igenom den äldre stadsdelen Gaslamp Quarters, vi åker ut till ön Coronado och får se hotellet där man spelade in filmen "I Hetaste Laget", vi får se MSS Midway som är ett gammalt amerikanskt stridsfartyg och även besöka stadens kända park, Balboa Park.På eftermiddagen finns möjlighet att köpa biljetter till den marina parken Sea World (beställes vid bokning av resan).

Dag 8
Idag åker vi vår längsta sträcka, från San Diego till Scottsdale. Vi kommer att få uppleva otroligt varierande natur under vägen. Från att vi lämnar San Diego, kör genom bergsområden och sedan ner genom Sonoran öknen. Vi kommer att köra stora delar av dagen genom öknen och längs med den mexikanska gränsen. På flera ställen kan vi se muren som går som gräns mellan länderna. Vi får möjlighet att kliva ur och känna ökenvärmen och sätta fötterna i ökensanden innan vi stannar för lunch i staden Yuma, känd från filmen "3:10 to Yuma". Vi fortsätter sedan genom delstaten Arizona och gör ett kortare besök i huvudstaden Phoenix där vi får se var delstaten styrs ifrån. Kort därefter är vi framme i Scottsdale och checkar in för övernattning på Hyatt Place Old Town.

Dag 9
Vi lämnar Scottsdale och beger oss först till Montezumas Castle. Det är inget slott utan gamla bosättningar uthuggna ur bergen. Vi åker sedan vidare mot de kända röda klipporna i Sedona. Denna lilla stad är otroligt mysig och vi kommer att få tid att strosa runt här och titta på de vackra vyerna. Här ges även tid för lunch. Vi fortsätter sedan till en av världens mest omtalade vyer, Grand Canyon. Den största kanjonen, 446 km lång och 24 km bred på det bredaste stället och upp till 1,6 km djup. Vi åker in i Grand Canyon Nationalpark och får god tid att gå längs kanten och njuta av de fantastiska vyerna! Mot kvällen checkar vi in på Best Western Grand Canyon Squire Inn.

Dag 10
På morgonen finns det möjlighet att göra en helikoptertur över Grand Canyon (pris tillkommer, beställes vid bokning). Vi fortsätter vår resa och gör ett stopp vid det kända Desert View Watchtower, känt för sin arkitektur och den fantastiska utsikten! Nästa stopp under dagen blir i Navajo indianernas område vid Cameron Tradingpost vid den lilla Colorado floden. Vi fortsätter sedan in i nästa delstat Utah och gör ett kort stopp i staden Kanab innan vi checkar in på Ruby´s Inn i Bryce Canyon.

Dag 11
Det här blir kontrasternas dag! Vi börjar morgonen med en lugn och stilla promenad i den otroligt mäktiga Bryce Canyon. Parken är mest känd för sina Hoodoos som är statyer som naturen har tillverkat. Under dagen kommer vi att köra igenom den vackra Zion National Park innan vi beger oss mot Las Vegas. Vi kör igenom ökenlandskapet och plötsligt dyker Las Vegas upp! Incheckning på Luxor Hotel. På kvällen gör vi en kortare stadstur där vi får se några av de mest kända hotellen på The Strip och även åka till Downtown Las Vegas och huvudgatan Freemont Street.

Dag 12
Dagen är fri för egna aktiviteter. Kanske en stund vid hotellets pool? Las Vegas har ett enormt utbud av shopping med flera stora outlets. Bara att ta en promenad längs The Strip är en upplevelse och gå in och titta på alla fantastiska hotell! Tidig kväll har vi en enklare avskedsmiddag tillsammans, resten av kvällen är fri. Kanske man vill gå och se en häftig Vegas-show eller göra en nattflygning med helikopter över staden?

Dag 13-14
Det stora äventyret närmar sig sitt slut. På morgonen checkar vi ut och beger oss till flygplatsen i Las Vega där flyget avgår kl 08.15. Efter en mellanlandning i Washington, landar vi i Köpenhamn kl 07.15, fyllda till bredden med nya upplevelser!

Priser

Dubbelrum 34 950:-

Trebäddsrum 32 150:-

Fyrbäddsrum 30 950:-

I resans pris ingår: Bussresor, broavgifter, flygresa Köpenhamn-San Francisco och Las Vegas-Köpenhamn i ekonomiklass, 12 nätter i dubbelrum, stadsrundturer och utflykter enligt program, lunch dag 3, avskedsmiddag dag 12, svensktalande guide under hela resan samt representant från Hagestad Touring.

Enkelrumstillägg: 12700:-

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här! 

 

Bilder från resan kan ni se här: Kalifornien 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd