Skidresa till Italien Andalo - Paganella

vecka 8 - 2018

9-dagarsresa
Avresa 16/2

En "nygammal" klassiker till Andalo i Italien och skidområdet Paganella!

Andalo är ett av de största turistmålen i Trentino och ligger vackert beläget i en dal i bergskedjan Dolomiterna! Här finns bland annat ett stort Sport Center med skridskobana, swimmingpooler, wellness-center, tennisbanor, bowling, minigolf och klättervägg. Vi bor på 3-stjärniga Alphotel Milano med endast 300 m till närmsta kabinliften. På hotellet finns tillgång till wifi, en mysig bar, restaurang, skidrum och ett fint spa med bubbelpooler, massage och bastu.

Skidområdet Paganella är nyligen modernt renoverat och här finns 14 liftar och 50 km fördelat på 27 pister! Det norska skidlandslaget har på senaste åren gjort området ännu kändare, då de lagt sin träning här. Paganella hör till området Trentino som i sin tur ingår i det mer välkända Dolomiti Superski som består av totalt 12 olika dalar, 40 byar och smått ofattbara 1180 km pist med totalt 460 liftar!

www.visittrentino.info
www.paganella.net

Program

Fredag
Uppsamling på morgonen och vidare över Öresundsbron. Därefter går resan via de danska öarna till färjeläget i Danmark. Här tar vi färjan till Tyskland. Ombord finns möjlighet att handla till bra priser. Sedan åker vi på tyska autobahn och gör lämpliga stopp för mat och kaffe. Efter kvällsrasten släcker vi ner i bussen och somnar skönt i de komfortabla stolarna. Bussen köres av 2 rutinerade yrkesförare och stannar under natten endast för förarbyte.

Lördag
På morgonen är vi framme i Andalo. Vi börjar med att äta frukost på hotellet (ingår i resans pris). Därefter hyr vi skidutrustning och fixar liftkort, innan vi ger oss ut i de härliga pisterna. På eftermiddagen får vi våra rum och på kvällen njuter vi av veckans första middag och av att vara i Bella Italia!

Söndag - Torsdag
Underbar skidåkning i välpreparerade pister! Sol och snö varvat med god mat och trevlig gemenskap! Gratis skidbuss från hotellet till liftarna.

Fredag - Lördag
Frukostbuffé och utcheckning. Vi har även denna dagen till skidåkning då vi lämnar Andalo först kl 16.00. Under resan norrut stannar vi för middag och gör sedan ett kort stopp för kvällstoalett. På natten gör vi stopp endast för förarbyte och anländer till färjeläget i Rostock på morgonen. Ombord finns möjlighet att äta frukost och via de danska öarna och Öresundsbron är vi åter i Sverige efter en härlig skidsemester i Bella Italia!

Priser

Per person i dubbelrum         7395:-

3:e & 4:e person, 14 år--        7095:-

3:e & 4:e person, 11-14 år     6695:-

3:e & 4:e person, 6-10 år       6295:-

3:e & 4:e person, 2-5 år         5495:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresa, broavgift, vägskatter, EU-moms, 6 nätter i dubbelrum inkl halvpension fr o m frukost dag 2 t o m frukost dag 8.

Enkelrumstillägg: 1300:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning

Ring 0411 - 52 41 75 eller boka här!

 

 

 

 

 

 

Webproduction 2009 Jonas Lindqvist, IT-Syd